Premieră! Festivalul Familiei şi Tradiţiilor Populare


Întotdeauna, tradițiile, obiceiurile și datinile (mă refer la cele pozitive) s-au transmis de la o generație la alta, din familie în familie, iar activitățile în comun, mai ales cele desfășurate împreună cu toată familie, au fost, sunt și vor fi mereu o bucurie pentru noi toți.

Acest sfârșit de săptămână urmează a fi marcat de un eveniment, organizat în premieră, ce va aduna lume bogată în obiceiuri și datini strămoșești, și anume – Festivalul Familiei şi Tradiţiilor Populare.

În cadrul evenimentului, organizat în perioada 22-23 iunie 2019, la Complexul Etno-Cultural „Vatra”, oamenii veniți din diverse zone ale țării, vor avea frumoasa ocazie să transmită emoțiile obiceiurilor noastre străbune, dar vor avea și fericita ocazie să promoveze elementul autohton prin prezentarea tradițiilor noastre strămoșești.

Astfel, timp de două zile, vor evolua cele mai valoroase ansambluri folclorice din Republica Moldova, Ucraina, Belarus, Rusia și Bulgaria, precum și interpreți de muzică populară, care își vor da întâlnire pe scena mare într-un regal al cântecului și jocului tradițional.

De asemenea, în calitate de invitați speciali, la eveniment vor fi prezente și promotoarele tradițiilor noastre – Surorile Osoianu, Ansamblul „Romaniţa” și haiducii neamului nostru – Ansamblul Etno-Folcloric „Plăieșii” și Ansamblul „Ștefan Vodă”.

Festivalul va cuprinde și o serie de manifestații autentice. De exemplu, în cadrul evenimentului pe scena mare, cât și pe teritoriu, vor fi organizate:

  • Program muzical folcloric;
  • Concurs „Armonia vocilor”;
  • Spectacol folcloric autentic „Mândru-s eu de satul meu”;
  • Spectacol-concurs „Moldovioară, floare rară”;
  • Expoziție zona folclorică „Zestrea neamului”;
  • Show culinar de bucate tradiționale pe vatră;
  • Concursul starturi vesele „Familia mea”;
  • Concurs de bucate pescărești;
  • Seara muzicii nocturne „Voci de chitară” și multe altele.

Pentru acest festival, organizatorii au pregătit o serie de activități unde copiii alături de părinții lor, se vor bucura de o atmosferă degajată și cu zeci de activități.

Special pentru cei mici va fi organizată o zonă cu face painting, topogane, activități de logică, jocuri sportive și multe altele.

Toate cele enumerate anterior se vor petrece într-o atmosferă a satului de altă dată, cu prosoape, covoare țesute manual și bucate gustoase gătite în oale de lut.

64988484_2281361148781771_1125128797004234752_n

65190114_1087166611493085_8443875050754408448_n

Cert este că, evenimentul va combina interesul diferitor generații față de cultură și tradițiile satului moldovenesc și va asigura echilibrul cultural de la nord până la sud și de la est până la vest.

Așadar, toți cei dornici de distracție și voie bună, sunt așteptați pe 22-23 iunie 2019, la Complexul Etno-Cultural „Vatra”, pentru a promova împreună tradițiile și obiceiurile moștenite de la străbunii noștri.

Vă îndemn să vă alătura-ți evenimentului, întrucât este o oportunitate de a vă distra împreună cu familia și cu prietenii, căci doza de adrenalină și buna dispoziție sunt garantate.

OFERTĂ până pe 15 iunie 2019: biletul pentru o zi – 50 lei și biletul pentru două zile – 70 de lei;

OFERTĂ de pe 15 iunie până pe 21 iunie 2019: biletul pentru o zi – 70 lei și biletul pentru două zile – 120 de lei.

Biletele pot fi procurate la recepția Restaurantului „Vatra Neamului” (mun. Chișinău, str. Pușkin 20B) sau online, de pe paginile web Afisha.md, Fest.md și mTicket.

Accesul la eveniment a copiilor cu vârsta de până la 12 ani este GRATUIT.

Pentru mai multe informaţii nu ezitaţi să accesaţi pagina web a evenimentului şi cea de Facebook sau să apelați la nr. de telefon 079551133.

Complexul Etno-Cultural „Vatra” se află la 32 km distanță de mun. Chișinău, în stânga Restaurantului „La Bădiș”. Pentru a ajunge la destinație, puteți călători cu microbuzele de pe ruta Chișinău-Călărași, care staționează lângă Uzina „Topaz”. Prețul unui bilet de călătorie într-o direcție este de 25 de lei. De asemenea, pentru a ajunge la complex, din sectorul Sculeni al capitalei poate fi utilizat transportul public de pe rutele: Chișinău-Bucovăț, Chișinău-Lozova sau Chișinău-Vorniceni.

P.S. Dacă v-a plăcut articolul, atunci vă rugăm să-l distribuiţi în reţeaua Dumneavoastră de socializare ca să ne asigurăm că toate lumea va avea parte de distracţie şi voie bună la Festivalul Familiei și Tradițiilor Populare.

Sursa info şi foto: Complexul Etno-Cultural „Vatra”

Disclaimer: Acesta nu este un articol sponsorizat, însă sunt dispus să negociez referitor la careva colaborări sau parteneriate. Pentru detalii lăsaţi un mesaj pe pagina de FB a blogului.

Copyright © 2016-2019. Sanchoss. Toate drepturile rezervate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s