Marele actor Florin Piersic revine la Chişinău pentru a-şi bucura fanii cu un spectacol inedit


22049840_941166982690959_2198413345752363249_n.jpg

Vă mai aduceţi aminte de tânărul actor ce a jucat rolul lui Harap Alb, fiul craiului în filmul românesc „De-aş fi… Harap Alb” (1965), în regia lui Ion Popescu-Gopo – o adaptare cinematografică în manieră liber-parodică a basmului „Povestea lui Harap-Alb” (august 1877) de Ion Creangă? Dar, de renumitul artist roman, care în cadrul unei emisiuni televizate, l-a numit pe edilul capitalei Dorin Chirtoacăpuţoi”, aţi auzit vreodată? Păi, să ştiţi că, este vorba despre una şi aceeaşi persoană – cel mai îndrăgit actor al românilor de pretutindeni – Florin Piersic.

Florin Piersic este actor de teatru şi film. Plin de viaţă şi întotdeauna cu zâmbetul pe buze, datorită prestaţiilor sale ce au reuşit să stârnească mereu admiraţie şi ropote de aplauze, precum şi faptului că răspunde la orice întrebare cu o sinceritate dezarmantă, nu-şi alege vorbele şi nu se ascunde în spatele lor, el a fost şi a rămas pentru toată lumea – „omul-spectacol”. În anul 1957, a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti. Ulterior, a debutat pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti obţinând rolul titular în piesa „Discipolul diavolului”. Are o carieră de invidiat. De-al lungul activităţii profesionale a adunat peste 60 de roluri de teatru şi a jucat în peste 40 de pelicule. Însă, a ramas celebru anume graţie rolurilor jucate în „De-aş fi… Harap Alb” şi „Mărgelatu”.

Iar în această vineri, pe data de 27 octombrie, maestrul revine la Chişinău cu un spectacol cu adevărat extraordinar – „Nu-ntreba câţi ani am”, în care Măria Sa va avea mai mulţi invitaţi surpriză – pe prietenii de-o viaţă, printre care: cântăreaţa de operă Daniela Vlădescu, excepţionala actriţă Adriana Trandafir, poetul Ovidiu Purdea-Someş, Dinu Iancu-Sălăjanu cu vocea sa minunată şi formidabila interpretă autohtonă Olga Ciolacu.

Pentru prima dată, Florin Piersic a apărut în piesa „Nu-ntreba câţi ani am” anul trecut, chiar în ziua când a împlinit 80 de ani. Actorul a profitat de ziua sa de naştere pentru a-şi bucura admiratorii înca o dată. Astfel, în seara aniversării sale, el a apărut în această piesă de teatru, montată în cinstea artistului pe scena Operei Naţionale din Cluj. Spectacolul include monologuri din „Peer Gynt”, de Henrik Ibsen, primul rol interpretat de Florin Piersic, pe vremea când avea doar 22 de ani.

Cu siguranţă, va fi un spectacol de zile mari!

De menţionat că, de-a lungul timpului, Florin Piersic a primit titlul de „Cetăţean de Onoare” al mai multor oraşe din România precum Bacău, Cluj-Napoca, Caracal, Sighet, Suceava, Baia Mare, Oradea, Bucureşti şi Galaţi. Având în vedere că tatăl său a activat în calitate de medic-veterinar în Basarabia, la Soroca, actorul se simte foarte ataţat de meleagurile Moldovei şi mereu a rămas profund impresionat de ospitalitatea şi căldura cu care a fost primit la noi în ţară.

Florin Piersic şi-a dorit foarte mult să devină cetăţean al Republicii Moldova şi iata că, pe data de 10 decembrie 2012, prin Decretul Preşedintelui Nicolae Timofti, actorului i s-a acordat cetăţenia Republicii Moldova şi titlul onorific „Artist al Poporului”. Acest titlul i-a fost acordat în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în dezvoltarea artei scenice, pentru succese remarcabile în activitatea de creaţie şi contribuţie substanţială la aprofundarea relaţiilor culturale dintre România şi Republica Moldova.

Aşadar, nu rataţi această seara de excepţie – seara lui Florin Piersic, unde o să aveţi parte de o atmosferă de neuitat, cu multă muzică, poezie, bancuri şi voie bună.

În data de 27 octombrie 2017, la ora 19:00, toată lumea este aşteptată cu mare drag la Palatul Naţional Nicolae Sulac”. Biletele pentru spectacol pot fi achiziţionate la Casele Palatului Naţional „Nicolae Sulac” (mun. Chişinău, str. Puşkin 24) sau la Centrul Cultural Vatra (mun. Chişinău, str. Bucureşti 67). Pentru informaţii suplimentare apelaţi la numerele de telefon: 079551133 şi 069933683.

Distracţie plăcută!

21949792_940647002742957_4945195849270884976_o.png

Apropo, care dintre piesele sau filmele cu Florin Piersic sunt preferatele voastre? Spuneţi-ne răspunsurile voastre în secţiunea dedicată comentariilor!

P.S. Nu ezitaţi să distribuiţi acest articol în reţeaua Dumneavoastră de socializare ca să ne asigurăm că toate lumea va avea oportunitatea de a râde sănătos în compania maestrului Florin Piersic.

Sursa foto: VATRA

Disclaimer: Acesta nu este un articol sponsorizat, însă sunt dispus să negociez referitor la careva colaborări sau parteneriate. Pentru detalii lăsaţi un mesaj pe pagina de FB a blogului.

Copyright © 2016-2017. Sanchoss. Toate drepturile rezervate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s