Încă o escapadă după mure


Sursa foto: stiriagricole.ro

Despre proprietățile vindecătoare ale murelor am relatat anterior într-un articol ce anticipa vizita din cadrul campaniei „Drumul Fructelor 2017” la gospodăria producătorului de mure, Gheorghe Trifan din satul Sipoteni, raionul Călărași. Sunt încrezut că cei care au avut ocazia să deguste produsul direct de pe plantație și au mai și achiziționat câteva kilograme s-au convins cât de benefic și delicios este acesta.

Cei care nu au participat la eveniment nu ar trebui să se întristeze, pentru că echipa MADEIN.MD anunță o nouă escapadă după mure, de data aceasta într-o altă plantație de muri, în apropierea localității Măgdăcești din raionul Criuleni. Vizita este preconizată pentru data de 13 iulie 2017, între orele 18:30-20:30, fiind realizată, tradițional, realizată în parteneriat cu A. O. „Pomuşoarele Moldovei” în cadrul Proiectului „Îmbunătăţirea productivităţii şi accesul la piaţă a producătorilor de pomuşoare” (Proiectul AMIB / implementat de CCA), finanţat de fundaţia HEKS-Moldova. Așa că, deși participarea este absolut gratuită pentru toți, grăbiţi-vă, căci numărul de locuri este limitat. Doritorii sunt rugați să se înregistreze completând formularul de AICI.

Să știți că, chiar dacă este mai puţin reuşită ca înfăţişare şi gust decât zmeura cea parfumată şi rubinie, mura face faţă concurenţei tuturor fructelor de pădure, prin farmacia ascunsă în boabele ei vineţii. Da-da! Este o adevărată „farmacie într-un bob”. Curele cu mure, repetate an de an, ne pot salva viaţa. Nu este o exagerare. În compoziţia lor există substanţe care previn şi tratează cele mai periculoase boli ale timpului în care trăim.

Murele sunt considerate cele mai sănătoase fructe din lume, deoarece conţin cel mai mare complex de vitamine, motiv pentru care ar trebui să le consumăm din plin. Desigur, le poţi găsi în orice anotimp, în supermarket-uri, însă medicii recomandă să le consumăm proaspete și, în acest context, vizitele organizate în cadrul campaniei „Drumul Fructelor” sunt extreme de binevenite.

Apropo, în doar 100 gr de mure se conțin: calorii – 43 gr; zahăr – 5 gr; fibre – 5 gr; omega 3 – 94 mg; vitamina A – 4%; vitamina B – 16%; vitamina C – 35%; vitamina E – 6%; vitamina K – 25%; Potasiu – 5%.

Astfel, murele sunt considerate fructele cu cel mai mare aport nutriţional și se clasează pe locul I în topul celor 5 „cele mai sănătoase fructe din lume”.

Printre altele, ați mai auzit până acum despre vinul de mure? Unii oameni îl mai numesc „elixirul sănătății” deoarece conține ingrediente foarte puternice, care pot să revitalizeze și să hrănească fiecare parte a corpului uman. În articolele ce urmează, promit să ofer o rețetă pentru a prepara acest minunat elixir.

Și, că să finalizez pe o notă pozitivă, iată un banc la subiect:

Ion si Maria s-au dus în pădure ca să culeagă mure. Și fiindcă era multă lume, au cules mure…” .

Sursa foto: stiriagricole.ro

Nu uitați să urmăriți Blogu’ lui Sanchoss, căci sezonul pomușoarelor locale este în toi! Deja au început să se coacă și fructele autohtone, iar „Drumul Fructelor 2017” ne pregătește noi destinații. În timp ce unele țări caută savoarea pomușoarelor și fructelor coapte de soare, parfumate și îndulcite de vară, Republica Moldova se poate lăuda cu produse locale de cea mai înaltă calitate.

Alăturaţi-vă campaniei „Drumul Fructelor 2017”! Să susținem împreună producătorii agricoli locali!

Sursa foto: MADEIN.MD

 

P.S. Mai multe noutăți cu privire la campania „Drumul Fructelor” puteți afla urmărind pagina web a proiectului MADEIN.MD, pagina de Facebook a proiectului sau pagina de Facebook a campaniei.

Surse info: MADEIN.MD, tirnaveni.ro

Disclaimer: Acesta nu este un articol sponsorizat, însă sunt dispus să negociez referitor la careva colaborări sau parteneriate. Pentru detalii lăsaţi un mesaj pe pagina de FB a blogului.

Copyright © 2016-2017. Sanchoss. Toate drepturile rezervate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s