Inspirații culinare: Delicii de vară cu piersici


big_piersici.jpg
Sursa foto: gustos.ro

Sper că articolul anterior v-a trezit pofta de piersici, aşa că vă propun câteva reţete în care să le încercaţi gustul. M-am gândit că merită să testați dulceața naturală a piersicilor atât într-o rețetă de fel principal, cât și în cele de desert și băutură. Să vedem ce se va primi!

Piept de pui cu piersici și busuioc

Basil-Peach-Chicekn-Breasts.jpg
Sursa foto: tasteofthesouthmagazine.com

Secretul acestei rețete este să începeți să gătiți puiul pe aragaz și să-l terminați de gătit în cuptor, prevenind astfel uscarea cărnii. Friptura se servește cu o porție de orez, cuscus sau quinoa.

Ingredientele necesare: 4 bucăți de piept de pui dezosați și fără piele; 4 piersici curățate de coajă și tăiate în felii subțiri; 1 mână de frunze de busuioc tocat; 240 ml de supă concentrată de pui; 2 căței de usturoi tocați mărunt; 1 linguriță de ghimbir ras; 1 șalotă (hașma) feliată subțire; 2 linguri de ulei; 1/2 linguriță de piper; 1 linguriță de sare.

Modul de preparare:

Se încinge cuptorul la +180o C. Se condimentează bucățile de piept de pui cu sare și piper. Se gătește carnea în uleiul încins, într-o tigaie, la foc mediu, timp de 2 minute pe fiecare parte. Se scoate carnea, dar se păstrează grăsimea rămasă în tigaie. Se reduce focul la intensitate mică. Se pun feliile de șalotă și se sotează timp de 3 minute până când se înmoaie. Se adaugă ghimbirul și usturoiul și se călește încă un minut. Se pune și busuiocul tocat, supa concentrată de pui și feliile de piersică. Se pun înapoi bucățile de piept de pui în tigaie și se amestecă încât să le acoperiți cu sos. Se bagă tigaia la cuptor și se lasă la +180o C timp de 15 minute până când carnea de pui se pătrunde. Mmmm… Deja îmi lasă gura apă.

Clafoutis cu piersici

110710_Peach_Claufouti_31.jpg
Sursa foto: eyeslobber.com

O rețetă marca Jamie Oliver. E foarte simplu de psregătit și extrem de gustoasă! Iar lista de ingrediente este accesibilă tuturor. Pentru cei care nu mănâncă gluten, pot înlocui făina albă cu făină de migdale sau de orez.

Ingredientele necesare: 400 g de piersici din compot, tăiate în jumătăți (fără piele și scurse bine); 3 linguri de făină; 1 vârf de sare; 5 linguri de zahăr brun; 3 ouă mari; 450 ml de lapte; 1/4 linguriță de nucșoară măcinată; 50 g de unt.

Modul de preparare:

Se încălzește cuptorul la +220o C. Se unge cu unt o tavă termorezistentă. Într-un bol se amestecă făina, sarea, 3 linguri de zahăr, nucșoara și ouăle. Se încălzește laptele și se adăugă peste restul ingredientelor. Se mixează bine. Se așează piersicile cu partea tăiată în sus în tava unsă cu unt. Se toarnă compoziția de lapte și ouă peste piersici, apoi se presară restul de unt tăiat bucăți mici. Se coace timp de 30 de minute, până clafoutis-ul devine auriu, iar compoziția s-a îngroșat. Se presară restul de zahăr brun deasupra (2 linguri) și se servește cu frișcă, înghețată sau chiar simplu. Se păstrează la frigider după ce s-a răcit. Vorba lui Jamie Oliver: „Absolutely delicious!”.

Îngheţată de piersici

Peach_Ice_Cream_3752.jpg
Sursa foto: cookdiary.net

Dacă aveți poftă de un desert răcoros şi delicios, îngheţata de piersici este soluţia perfectă. Un desert uşor de preparat şi foarte savuros.

Ingredientele necesare: 1 kg de piersici; 1/2 cană de lapte; 2 linguri de miere.

Modul de preparare:

Se pun toate ingredientele în blender şi se mixează până ce se obţine un piure fin. Amestecul obţinut se toarnă într-o tavă şi se pune la congelator pentru refrigerare. Când se întărește o puteți savura. După cum am menționat anterior, simplu și gustos!

Mojito cu piersici

IMG_4812.jpg
Sursa foto: glowkitchen.com

O reinventare a clasicului cocktail. Piersicile coapte sunt transformate într-un piure, care amestecat cu rom, mentă și suc de lime dă naștere unui cocktail răcoritor.

Ingredientele necesare: 1 l de apă minerală; 450 ml de rom alb; 400 g de piersici curățate de coajă și tăiate cubulețe; 240 ml de suc proaspăt de lime; 1 mână de frunze de mentă; 140 g de zahăr; 1 linguriță de coajă de lămâie; gheață.

Modul de preparare:

Se pun bucățile de piersică într-un blender și se pasează. Se strecoară piureul format printr-o sită deasă pentru a scăpa de părțile solide. Se amestecă sucul de lime cu coaja rasă de lămâie, zahărul și menta într-un recipient. Apoi se zdrobesc frunzele de mentă în acest amestec cu dosul unei linguri. Se adaugă piureul de piersici și romul și se amestecă până când zahărul se dizolvă. Se adaugă apa minerală. Se servește cocktail-ul în pahare cu gheață și se decorează cu frunze de mentă.

Surse info: foodstory.stirileprotv.ro, awfully-tasty.com

Copyright © 2016-2017. Sanchoss. Toate drepturile rezervate.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s