Piersicile: alimentele-vedetă ale verii


2.jpg
Sursa foto: foodstory.stirileprotv.ro

Cui nu-i place o piersică gustoasă şi suculentă? Denumită „mărul persan” de către romani, aceasta este un fruct de origine asiatică bogat în nutrienţi şi vitamine, ale cărei calităţi vindecătoare trebuie cunoscute de orice adept a unui stil de viaţă sănătos.

Piersicile reprezintă adevărate comori ale verii şi sunt un izvor de sănătate, având în componenţă 10 vitamine şi o mulţime de antioxidanţi. Aceste fructe originare din China (unde piersicul era denumit „pomul vieţii”) sunt considerate un simbol al longevităţii, al norocului şi al prieteniei.

Ele au un conţinut mare de vitamina „C” şi provitamina „A”, vitaminele „B3”, „B5” şi „E”. Acestea mai au în componenţa lor fier, magneziu, fosfor, zinc, iod, potasiu şi seleniu. Conţin, de asemenea, cantităţi deloc neglijabile de fitonutrienţi, antioxidanţi şi carotenoizi, fibre.

Acest fruct este un membru al familiei Rosaceae şi o rudă apropiată a migdalelor.

Iată câteva motive pentru care, vara această, să consumaţi cât mai multe piersici:

–  sunt gustarea perfectă pentru a pierde în greutate;

–  luptă împotriva bolilor precum diabetul corelat obezităţii şi a bolii cardiovasculare;

–  păstrează pielea sănătoasă;

–  reduce căderea părului;

–  ajută la reducerea anxietăţii;

–  poate ajuta la înlăturarea viermilor din intestine;

–  au un efect diuretic care ajută la curăţirea rinichilor şi vezicii urinare;

–  poate calma un stomac tulburat;

–  florile de piersic au proprietăţi sedative;

–  inhibă activitatea de creştere tumorală;

–  bronşita cronică, tusea şi gastritele sunt alinate cu ceai medicinal din frunzele şi scoarţa arborilor de piersic;

–  ceaiul de piersică este utilizat ca un purificator al rinichilor.

Pe lângă tot ce am menţionat anterior, este bine să cunoaşteţi că consumul regulat de piersici vă apără de diverse forme de cancer şi este indicat în cazul celor care suferă de gută sau reumatism. Se mai spune despre piersici ca ar fi un afrodiziac.

Vara este anotimpul cel mai bun pentru a găsi piersici proaspete. Le puteţi mânca fie ca o gustare, fie preparate într-o prăjitură. Eu vă sugerez, pe cât posibil, să le mâncaţi ca atare, pentru a-şi păstra toate proprietăţile benefice. De exemplu, la micul dejun, puteţi combina cereale cu felii de piersică sau le puteţi adăuga într-un ceai rece sau într-un pahar de limonadă.

Dar vouă cum vă place să mâncaţi piersicile? Relataţi-ne o reţetă bună în rubrica „Comentarii”.

Iar acum o să vă vând câteva ponturi referitor la piersici. O regulă bună de urmat atunci când cumpăraţi piersici proaspete este să nu alegeţi fructe foarte tari, pentru că încă nu sunt coapte în întregime. Alegeţi-le pe cele foarte parfumate, fără zgârieturi sau lovituri. Piersicile sunt nişte fructe uşor perisabile, aşa că e mai bine să nu cumpăraţi mai multe decât aveţi nevoie pentru reţetă sau consum imediat. Chiar şi cele care nu sunt coapte complet se alterează uşor. Piersicile se decojesc mai uşor dacă le blansaţi (opăriţi) în apă fierbinte timp de un minut şi apoi le scoateţi imediat în apă rece ca gheaţa.

Daca v-am făcut poftă de piersici, vă recomand să vă alăturaţi echipei MADEIN.MD, care pe data de 3 iulie 2017 organizează o nouă deplasare în cadrul campaniei „Drumul Fructelor 2017”, de data aceasta la un producător de piersici. Astfel, veţi avea posibilitatea să degustaţi gratuit piersici culese de sine stătător, veţi putea cumpăra piersici la preţ de producător şi veţi avea parte de o sesiune foto la apus de soare în livada de piersici. Doritorii sunt rugaţi să se înregistreze completând formularul de AICI. Grăbiţi-vă! Locurile sunt limitate!

1.jpg
Sursa foto: elle.ro

Nu uitaţi să urmăriţi Blogu’ lui Sanchoss! Fructele autohtone deja au început să se coacă, iar „Drumul Fructelor 2017” ne pregăteşte noi destinaţii. În timp ce unele ţări caută savoarea fructelor coapte de soare, parfumate şi îndulcite de vară, Republica Moldova se poate lăuda cu produse locale de cea mai înaltă calitate.

Alăturaţi-vă campaniei „Drumul Fructelor 2017”! Să susţinem împreună producătorii agricoli locali!

19420833_1823349377695057_2168149991948781393_n.jpg
Sursa foto: MADEIN.MD

P.S. Mai multe noutăţi cu privire la campania „Drumul Fructelor” puteţi afla urmărind pagina web a proiectului MADEIN.MD, pagina de Facebook a proiectului sau pagina de Facebook a campaniei.

Surse info: MADEIN.MD, viataverdeviu.ro

Disclaimer: Acesta nu este un articol sponsorizat, însă sunt dispus să negociez referitor la careva colaborări sau parteneriate. Pentru detalii lăsaţi un mesaj pe pagina de FB a blogului.

Copyright © 2016-2017. Sanchoss. Toate drepturile rezervate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s