Despre coacăză


Coacaza-neagra-galbena-rosie.jpg
Sursa foto: elldor.info

Fiind sărace în grăsimi şi calorii, coacăzele sunt recomandate de nutriţionişti în tratamentul a zeci de boli, dar nu lipsesc nici din curele de slăbire. Conţinutul semnificativ de fibre din compoziţia acestor valoroase fructe de pădure este eficient în tratamentul constipaţiei şi al multor probleme digestive. De asemenea, coacăzele sunt bogate în fitonutrienţi şi antioxidanţi, fiind supranumite de nutriţionişti „izvor” de beneficii pentru sănătate. Acestea sunt niște surse excelente de vitamine esenţiale şi de minerale.

Coacăzele sunt adevărate miracole pentru sănătate, sunt fructele cele mai utilizate de-a lungul timpului, cu efecte dovedite pentru tratarea oboselii, a surmenajului, a gutei, a artritei, a pietrelor la rinichi, a inflamațiilor bucale, a afecțiunilor pulmonare sau digestive. Coacăzele negre aduc beneficii senzaționale organismului și protejează împotriva cancerului și a altor boli grave.

Coacăzele conţin de cinci ori mai mulţi antioxidanţi decât broccoli şi mai mulţi fenoli comparativ cu orice fruct pe care îl găsiți în piaţă.

Există trei tipuri de coacăze: albe, roşii şi negre, toate având proprietăţi nutritive remarcabile. Iată doar câteva din beneficiile pe care le aduc organismului uman:

  1. protejează împotriva infecției tractului urinar;
  2. protejează vezica urinară;
  3. combat virusul herpesului;
  4. asigură protecția gastrointestinală și stomatologică;
  5. protejează împotriva formării pietrelor la rinichi;
  6. scad nivelul colesterolului LDL;
  7. cresc nivelul colesterolului HDL.

Totodată, trebuie menționat faptul că, aceste fructe delicioase sunt de ajutor și în prevenirea cancerului la sân. Cercetătorii științifici susțin că proantocianide din coacăze inhibă proliferarea celulelor canceroase la om, prin determinarea sinuciderii celulelor canceroase și stopând capacitatea de a se multiplica.

Coacăzele, atât cele negre cât și cele roșii, se recoltează în luna iulie, și pot fi consumate proaspete sau congelate, chiar și după câteva luni de la congelare. De asemenea, acestea se mai pot consuma și uscate sau sub formă de pulbere și alte produse ce se găsesc în magazinele naturiste.

Așadar, având în vedere toate proprietățile benefice ale coacăzei, vă invităm la o terapie cu coacăză! Echipa MADEIN.MD este în așteptarea unei alte escapade delicioase, deja în raionul Telenești, la un producător de coacăză. Organizatorii garantează o experiență agro-turistică neobișnuită, posibilitatea de a cumpăra coacăză la preț angro, direct de la producător, precum și o sesiune foto cu poze dulci la apus de soare. Doritorii sunt rugați să se înregistreze completând formularul de AICI. Grăbiţi-vă! Locurile sunt limitate! Printre altele, să ştiţi că, participarea este absolut gratuită pentru toți, întrucât vizita este realizată în parteneriat cu A. O. „Pomuşoarele Moldovei” în cadrul Proiectului „Îmbunătăţirea productivităţii şi accesul la piaţă a producătorilor de pomuşoare” (Proiectul AMIB / implementat de CCA), finanţat de fundaţia HEKS-Moldova.

s604x0_coacaze_tipuri.jpg
Sursa foto: sanatate.bzi.ro

Nu uitați să urmăriți Blogu’ lui Sanchoss, căci sezonul pomușoarelor locale este în toi! În curând vor începe să se coacă și fructele autohtone, iar „Drumul Fructelor 2017” ne pregătește noi destinații. În timp ce unele țări caută savoarea pomușoarelor și fructelor coapte de soare, parfumate și îndulcite de vară, Republica Moldova se poate lăuda cu produse locale de cea mai înaltă calitate.

Alăturaţi-vă campaniei „Drumul Fructelor 2017”! Să susținem împreună producătorii agricoli locali!

19429619_1814122541951074_3039373648430442257_n
Sursa foto: MADEIN.MD

 

P.S. Mai multe noutăți cu privire la campania „Drumul Fructelor” puteți afla urmărind pagina web a proiectului MADEIN.MD, pagina de Facebook a proiectului sau pagina de Facebook a campaniei.

Surse info: MADEIN.MD, eva.ro

Disclaimer: Acesta nu este un articol sponsorizat, însă sunt dispus să negociez referitor la careva colaborări sau parteneriate. Pentru detalii lăsaţi un mesaj pe pagina de FB a blogului.

Copyright © 2016-2017. Sanchoss. Toate drepturile rezervate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s