Coloritul vieții japoneze în fotografiile lui Takashi Yasui


a11bac03a27458d49887f524dbf97af5.jpg

Majoritatea din noi utilizează rețelele de socializare pentru a-și documenta propria viață, iar fotograful Takashi Yasui a reușit cu ajutorul unui aparat de fotografiat și Instagram-ului să imortalizeze farmecul vieții cotidiene din Japonia.

Takashi Yasui are 37 de ani şi este un fotograf independent, cunoscut sub pseudonimul „Tuck”. El locuiește pe rând în trei orașe japoneze: Kyoto, Osaka și Tokyo. Reieșind din faptul că cea mai mare parte a lucrărilor sale sunt făcute în Kyoto, el s-a autointitulat „Fotograful din Kyoto”.

Cu câțiva ani în urmă, Yasui și-a creat un cont pe Instagram. Astfel a făcut cunoștință cu mai mulți fotografi din Japonia, ceea ce i-a influențat semnificativ cariera. Datorită noilor cunoștințe el a aflat foarte multe lucruri despre arta fotografiei, s-a învățat să aleagă corect locurile pentru sesiuni foto, s-a familiarizat cu diverse subtilități ale acestei frumoase profesii. Cu timpul, el a început să se întâlnească cu fotografi din alte țări pentru a observa cum decurge activitatea pe platoul de filmare. În prezent, Yasui afirmă că această practică l-a ajutat foarte mult să crească în plan profesional și să se afirme ca fotograf.

Fotografiile lui Takashi Yasui abundă de frumusețea naturală a cartierelor japoneze. Într-una din zile, fotograful japonez a menționat pe pagina sa web că „fotografia este ceva mai mult decât o plăcere, aceasta înseamnă pasiune”. Fotografiile făcute de Yasui îl prezintă în calitate de un observator excelent, ce vede frumusețea în simple scene stradale sau peisaje obișnuite. Niște copaci înfloriți în grădină sau câteva clădiri înalte dintr-un cartier urban capătă în lucrările sale un efect liniștitor ce îți trezește dorința de a te teleporta anume în acel loc.

Fotograful nu utilizează în permanență doar tehnică sofisticată și scumpă. Uneori acesta face poze cu telefonul său mobil sau cu un aparat foto de buzunar. Totuși, măiestria cu care acesta creează o compoziție minunată ce o încadrează într-o poză, ne face să nu deosebim fotografiile făcute cu tehnică profesionistă de cele făcute cu un aparat foto de amator. Toate sunt minunate! În fotografiile sale Japonia este nemaipomenit de frumoasă, superbă și magică. Acesta prezintă o lume complet diferită.

În continuare, vă propun să admiraţi câteva imagini impresionante create de fotograful Takashi Yasui, care demonstrează viața de zi cu zi a Japoniei.

Admirați-le cu plăcere!

Ce părere aveţi? Nu-i aşa că sunt minunate?

Sursa foto: takashiyasui.com

Copyright © 2016-2017. Sanchoss. Toate drepturile rezervate.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s