5 aprilie – în Republica Moldova este marcată Ziua Salvatorului


pompier_super.jpg

Este 5 aprilie și, în mod tradițional, astăzi, întreg efectivul Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI celebrează sărbătoarea profesională „Ziua Salvatorului”, care a fost instituită prin Hotărârea Guvernului nr. 210 din 21 februarie 2002. Cu această ocazie, în dimineaţă zilei de astăzi vor avea loc manifestaţii oficiale pe tot teritoriul Republicii Moldova.

„Ziua Salvatorului” este un prilej de a reaminti aprecierea pe care cetățenii o manifestă față de salvatori, pompieri, paramedici, scafandri, chinologi etc. pentru profesionalismul și devotamentul de care dau dovadă aceștia în fiecare clipă.

Salvatorii s-au remarcat în permanență atât ca apărători ai vieților omenești și bunurilor acestora în lupta contra incendiilor, cât și împotriva efectelor distrugătoare ale calamităților naturale și a altor situații de risc.

Astăzi putem afirma că Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI este într-adevăr o instituție cu un mecanism complex de reacție la urgențe civile, pregătit să răspundă cu rigurozitate pentru a proteja și salva viața cetățenilor. Buna gestionare a misiunilor din sfera situațiilor de urgență presupune oameni cu reale calități, loiali, fermi și devotați, dispuși oricând la sacrificii. Întreg efectivul Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI a demonstrat de nenumărate ori că posedă aceste calități prin profesionalismul și seriozitatea care îi caracterizează, fiind permanent în slujba cetățeanului și a comunității.

În fiecare an, în această zi, se cuvine să cinstim memoria eroilor salvatori și pompieri care şi-au jertfit viaţa pentru apărarea şi salvarea vieţii semenilor, ducând mai departe, cu onoare şi devotament, nobila misiune încredinţată. Cinste şi onoare memoriei eroilor salvatori și pompieri!

Personal, de „Ziua Salvatorului” vă transmit vouă, tuturor celor care au îmbrățișat această nobilă profesie, cele mai calde felicitări, multă sănătate, putere de muncă și succes în îndeplinirea misiunilor încredințate.

La mulți ani!

video-ziua-salvatorului-in-republica-moldova-ce-mesaj-le-a-transmis-seful-spcse-subalternilor-1491375874.png

Sursa foto: Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale

Copyright © 2016-2017. Sanchoss. Toate drepturile rezervate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s