Din nou doliu în lumea artistică: a decedat Nelu Stratan


nelustratan.jpg
Sursa foto: CanCan.ro

Încă o veste tristă, veste ce va afecta întreaga lume a muzicii din Republica Moldova. Cunoscutul interpret moldovean de muzică folk şi rock, Nelu Stratan s-a stins din viaţă în această după-amiază, la vârsta de 51 de ani. Cauza decesului încă nu a fost stabilită, dar se presupune că ar fi vorba de un infarct.

Nelu Stratan, fratele mai mare al lui Pavel Stratan, s-a născut pe 11 iunie 1965 şi era cunoscut de iubitorii de muzică sub numele simplu de Nelu. A fost un interpret şi producător de muzică folk şi rock. A crescut pe muzica unor cântăreţi vestiţi precum Mirabela Dauer, Corina Chiriac, Dan Spătaru etc.

Înainte de a-şi începe cariera de solist, Nelu a lucrat într-un studio unde se înregistrau casete audio, apoi se vindeau, iar mai târziu la o firmă care se ocupa cu imprimarea casetelor audio. A devenit cunoscut ca producător muzical în Republica Moldova, unde a lucrat cu mulţi artişti, inclusiv cu fratele său, Pavel.

Pentru mine, Nelu Stratan a devenit cunoscut după ce în anul 2005 am ascultat piesa „Ultima noapte”. Această piesă făcea parte dintr-un album lansat în anul 2003, ce era intitulat la fel ca şi piesă, însă în anul 2005, anume această piesă a devenit hitul anului. Toţi iubitorii de muzică din Republica Moldova îl identifică după această piesă, „Ultima noapte” fiind un hit ce a revoluţionat topurile muzicale autohtone o perioadă destul de îndelungată.

În România a devenit cunoscut datorită altei piese de-ale sale, cânecul „Zai, zai”. De asemenea, în repertoriul său sunt şi piese precum: „Dragoste cu gust vaniliu”, „Îi Vară”, „Tu cu mine te joci”, Iubito”, „Azi e ziua ta”, „Vino, vino inima te cheamă”, „Vreau să împart lumea cu tine” ş.a.

În ultima perioadă, artsitul a fost preocupat de scrierea unui roman de dragoste, pe care planifica să-l lanseze în luna septembrie a anului curent, dar, cu regret… acesta aşa şi va rămâne nefinalizat…

Cu părere de rău, Nelu Stratan ne-a părăsit! Prea devreme a plecat din lumea celor vii. Nimănui nu-i vine a crede. Colegii săi de breaslă au rămas şocaţi. Personal, nici nu-mi imaginam să aud aşa veste astăzi. Dar, aşa a fost să fie… Rând pe rând ne părăsesc artiştii: Mihai Curagău, Gheorghe Pârlea, iar acum Nelu Stratan… Păcat…

Romantic, talentat, zăpăcit, vesel, degajat, extrem de sincer, spontan şi ambiţios, un artist ce şi-a cucerit publicul într-un timp record – aşa va rămâne Nelu Stratan în memoria mea şi, cu siguranţă, în amintirile fanilor săi. Pentru cei care nu l-au cunoscut, povestea vieţii sale este una simplă şi poate fi redată cu ajutorul doar a câtorva cuvinte: a dorit, a încercat şi, cel mai important, a reuşit!

Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în pace!

Sincere condoleanţe familiei şi rudelor sale.

syamozero.jpg

Copyright © 2016-2017. Sanchoss. Toate drepturile rezervate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s