Veste tristă: Maestrul Gheorghe Pârlea a plecat de printre noi


4042443160_19f9ffeae2_z.jpg
Sursa foto: flikr.com

O ştire foarte tristă pentru întreaga naţiune. Cunoscutul actor umorist Gheorghe Pârlea, partenerul de scenă al lui Gheorghe Urschi, cu care a concertat în aproape toate localităţile din ţară, s-a stins din viaţă. În noaptea dinspre vineri spre sâmbătă, marele artist Gheorghe Pârlea ne-a părăsit pentru totdeauna…

După ce a colindat Moldova în lung şi-n lat, a adus zâmbete pe buzele a zeci de mii de spectatori, a ridicat săli întregi în picioare, ce l-au scăldat în aplauze, fiind încă plin de speranţe şi vise chiar şi după ce a trecut limita de 70 de ani, totuşi maestrul a fost răpus de crâncena boală de care suferea de mai mult timp.

Mulţi ani la rând artistul a suferit de diabet zaharat. Din această cauză în 2015 a suferit o intervenţie chirurgicală în urma căreia i-a fost amputat un picior. În cele din urmă, actorul a pierdut bătălia cu boala şi, din cauza complicaţiilor provocate de diabet, a plecat din lumea celor vii.

Gheorghe Pârlea s-a născut la data de 6 mai 1944 în satul Vărăncău din raionul Soroca. În octombrie 1961 a fost angajat la Teatrul „Luceafărul”. Aici profesoară de canto i-a fost Maria Bieşu, iar măiestria artistică i-a fost predată de Vera Mereuţă. Ulterior, a absolvit Institutul Teatral „A. Lunacearski” din or. Moscova, după care s-a întors în teatru. Este considerat primul director al Teatrului „Luceafărul” ales în mod democratic.

Actorul Gheorghe Pârlea a devenit cunoscut pentru rolurile jucate în filmele: „Văleu-Văleu nu turna” şi „Cine arvoneşte – acela plăteşte”.

Chiar dacă soarta a fost nemiloasă cu el, Gheorghe Pârlea nu a lăsat niciodată mâinile în jos. De fiecare dată, umoristul a revenit în faţa spectatorilor, cu zâmbetul pe buze şi cu noi glume, fapt pentru care a fost admirat mereu de publicul larg. La un an după ce a fost operat şi i-a fost amputat un picior, celebrul artist a reapărut în public, jucând rolul unui medic într-un spot social despre „intoxicarea informaţională”.

Însă, cu mare regret, acum artistul nu mai este printre noi…

Pentru cei care vor să-i aducă un ultim omagiu actorului, sicriul va fi depus la Teatrul „Luceafărul”, luni, la data de 6 februarie 2017, între orele 10:00 şi 12:00.

Dumnezeu să-l ierte pe maestrul Gheorghe Pârlea, să-l primească şi să-l odihnească în Împărăţia Sa…

Sincere condoleanţe familiei şi rudelor sale.

doliu.jpg

Copyright © 2016-2017. Sanchoss. Toate drepturile rezervate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s