Inspiraţii culinare: 5 băuturi ce îţi vor încălzi serile de iarnă


0.jpg
Sursa foto: aif.ru

He-he-heiii!… Dragi prieteni, de ceva timp nu am scris nimic la rubrica „Inspiraţii culinare”. Cred că, de vină au fost sărbătorile de iarnă. Sunt sigur că, după un „Dublu Crăciun” şi un „Dublu Revelion”, sărbătorit aşa cum iubesc să o facă de obicei moldovenii, dacă ar fi putut vorbi, stomacul i-ar fi spus creierului că s-a tâmpit cu totul. Aşa că, având în vedere şocurile gastronomice la care am fost supuşi cu toţii în această perioadă, am decis să fac o mică pauză în ceea ce priveşte recomandările mele culinare. Şi iată că, astăzi, am decis să revin cu noi articole despre diferite gustoşenii. Am decis să vă relatez despre câteva băuturi, simplu şi uşor de preparat, ce efectiv vă vor ajuta să vă încălziţi în serile reci de iarnă. Mai ales acum, când afară viscoleşte, un pătuc călduţ, un film bun şi o cană cu ceva gustos şi fierbinte, fără îndoială sunt visul oricăruia dintre noi…

  1. Glintwein-ul (vin fiert) zilelor de iarnă
1.jpg
Sursa foto: classmedia.by

Ingredientele necesare: 0,5 l de infuzie de ceai negru; 350 ml de vin roşu de masă; scorţişoară; cuişoare.

Modul de preparare:

Se amestecă vinul cu infuzia de ceai într-un vas emailat şi se pune la foc pentru a se încălzi. Glintwein-ul zilelor de iarnă se serveşte fierbinte, în ceşti din porţelan.

  1. Glintwein (vin fiert) alb
2.jpg
Sursa foto: wowfood.club

Ingredientele necesare: 0,75 l de vin alb sec; 125 ml de apă; 1 portocală/lămâie; 100 g de zahăr; scorţişoară; cuişoare.

Modul de preparare: Se pun într-o cratiţă emailată 100 g de zahăr, 2 căţei de cuişoare, o bucată de beţişor de scorţişoară, o portocală sau o lămâie tăiată felii subţiri. Se adaugă 1/2 de pahar (125 ml) de apă, se pun la foc şi se lasă să clocotească, apoi se strecoară. Se adaugă 0,75 l de vin alb sec, se încălzeşte şi se serveşte fierbinte.

  1. Punch de mentă
3.jpg
Sursa foto: domashnya-eda.ru

Ingredientele necesare: 200 g de apă caldă; 125 g de sirop de zahăr; 25 g de suc de lămâie; coajă de lămâie; 2 crenguţe de mentă; scorţişoară; 4 căţei de cuişoare.

Modul de preparare: Se toarnă într-un vas de porţelan încălzit sucul de lămâie şi siropul de zahăr, se adaugă menta şi coaja de lămâie mărunţită, iar apoi totul se amestecă. Se adaugă conimentele şi vinul roşu, apoi apa caldă şi se pune la foc. Punch-ul de mentă se toarnă în căni de dimensiuni medii şi se serveşte.

  1. Ciocolată fierbinte
4.jpg
Sursa foto: eda.ru

Ingredientele necesare: 2 pahare de frişcă lichidă; 3 linguri de cacao; 3 linguri de zahăr.

Modul de preparare: Toate ingredientele se pun într-un ibric, se amestecă, se pun la foc încet şi se lasă până la fierbere. Înainte să fiarbă se poate adăuga o bucată de unt. Se fierbe timp 1 – 1,5 minute, amestecând constant. Ciocolata caldă se serveşte în ceşti pentru cafea. Se poate adăuga câte o bucăţică de zefir sau cremă de frişcă. De asemenea, poate fi servită în combinaţie cu îngheţată. Extrem de delicios!

  1. Ceai de ghimbir şi lămâie
5
Sursa foto: o-chae.com

Ingredientele necesare: 1 linguriţă de ceai verde; 3-6 felii de ghimbir, tăiate foarte subţire, practic transparente; 2 felii de lămâie; 1 linguriţă de miere.

Modul de preparare: Se ia o cană şi se pune în ea ceaiul verde. Se spală rădăcina de ghimbir şi se sterge cu un şerveţel uscat. Cu un cuţit bine ascuţit, se taie 3-6 felii foarte subţiri. Feliile de ghimbir trebuie să fie cât mai subţiri posibil, astfel încât să elimine în ceai o cantitate cât mai mare de uleiuri esenţiale. Respectiv, cât de multe felii de ghimbir veţi pune în ceai, cu atât mai picant va fi acesta. Aşadar, se pun feliile de ghimbir în cana cu ceai. Se toarnă apă clocotită în cană, până la jumătate, se acoperă şi se lasă timp de 3 – 5 minute. Se adaugă apă fiartă răcită, se pune mierea şi se amestecă până mierea se dizolvă în ceai. Apoi, se adaugă feliile de lămâie. De ţinut contul de faptul că, mierea şi lămâia nu trebuie puse în apă clocotită, căci îşi vor pierde astfel proprietăţile benefice.

6.jpg
Sursa foto: eco-boom.com

Nu ezitaţi să încercaţi cel puţin una dintre reţetele de mai sus. Umpleţi-vă de voie bună cu o băutură caldă de iarnă, într-o perioadă din an cu adevărat rece.

Sursa info: easycooking.ru

Copyright © 2016-2017. Sanchoss. Toate drepturile rezervate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s