Trei tipuri de oameni


1461752278_3obezyanki.jpg

Un învățător le propune elevilor săi să examineze trei jucării. La prima vedere, acestea sunt absolut identice după formă, dimensiuni și materialul din care au fost confecționate. Totuși, învățătorul le cere elevilor să identifice care sunt deosebirile dintre aceste trei jucării.

După o perioadă îndelungată în care elevii au analizat cu atenție jucăriile, copiii au depistat că fiecare jucărie are câteva găuri, numărul acestora fiind diferit de la o jucărie la alta. O jucărie avea găurite ambele urechi, a doua jucărie avea găurită o ureche și gura, iar a treia jucărie avea găurită doar o ureche.

Unul din elevi ia un ac și-l introduce în urechea primei jucării. Acul trece prin jucărie și iese prin cea dea doua ureche. Alt elev introduce acul în urechea celei de-a doua jucărie și observă că acul iese prin gură. Un alt elev introduce acul în urechea celei de-a treia jucării și constată că acesta se oprește în interiorul jucăriei.

După acest exercițiu, învățătorul le spune elevilor următoarele:

Orice persoană care ne înconjoară poate fi imaginată ca fiind una dintre aceste jucării.

În primul caz, sunt persoanele care se prefac că nu le sunteți indiferent. Acestea simulează că vă ascultă, că au grijă de voi. Dar realitatea este cu totul alta. Împărtășind cu ei bucuriile sau necazurile, aveți impresia că aceștia vă vor înțelege și vă vor sprijini, însă vorbele voastre deja demult le-au intrat pe o ureche și au ieșit pe alta. Nu vă așteptați la compătimire și grijă din partea unor astfel de persoane!

A doua jucărie reprezintă tipul de oameni cărora, ca și în cazul celor dintâi, parcă ați conta, doar că nu uitați de acul ce iese din gură. Pentru ași satisface propriile interese, aceste persoane sunt gata să divulge tainele voastre și permanent vor utiliza vorbele voastre împotriva voastră. Păziți-vă de acest tip de persoane!

«Oare toți oamenii sunt precum cei descriși anterior?» – vă veți întreba voi.

Nu! Desigur că, nu! Mai sunt și cei pe care îi reprezintă cea de-a treia jucărie. Aveți în vedere, în cazul acestora acul rămâne în interiorul jucăriei.

În astfel de persoane putem avea încredere. De la ei putem obține mereu ajutor și susținere.

Așa că, dragi prieteni, înconjurați-vă cu oameni, care într-adevăr merită încrederea voastră și ocoliții pe cei prefăcuți, ce așteaptă doar să profite de pe urma voastră.

Tradus şi adaptat din limba rusă.

Sursa info și foto: mirpozitiva.ru

Copyright © 2016-2017. Sanchoss. Toate drepturile rezervate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s