O duminică cosmică


rogue_one_a_star_wars_story-movie-2016-characters-(891).jpg
Sursa foto: anoncraft.com

Datorită celor de la Doctor GSM, am avut ocazia să petrec o seară frumoasă de duminică, în compania soției mele iubite, vizionînd, pe ecranul Cinematografului „Patria – Emil Loteanu” din mun. Chișinău, aventurile cosmice ale eroilor din noua poveste marca „Star Wars” – „Rogue One: A Star Wars Story” în 3D.

Nu cred că aș putea spune despre mine că sunt un admirator înflăcărat al Star Wars. Nu am văzut toate filmele, cunosc majoritatea personajelor principale, iar universul extins Star Wars îmi este în genere puțin cunoscut. Totuși, chiar și cu bagajul de cunoștințe pe care îl dețin la moment în raport cu „Star Wars”, constat cu certitudine că „Rogue One: O poveste Star Wars” s-a apropiat foarte mult de seria originală și a reușit, în același timp, să rezolve o parte dintre problemele pe care le-am identificat în filmele anterioare din seria „Star Wars”.

Indiferent de nemulțumirile și criticile unora, în această duminică am călătorit prin Univers și am trăit emoțiile eroilor principali din „Rogue One”. Această poveste ne relatează despre intenția Imperiului Galactic de a crea o super stație cosmic – „Steaua Morții”. Proiectul este condus de Directorul Orson Krennic (Ben Mendelsohn), care l-a impus cu forța pe cercetătorul și constructorul Galen Erso (Mads Mikkelsen) să creeza o armă nouă, capabilă să distrugă planete întregi. Cînd construcția „Stelei Morții” este finalizată, Galen trimite un mesaj către rebeli în care îi anunță că stația are un punct sensibil, ceea ce le va permite să o distrugă. Pentru verificarea acestei informații, rebelii îl trimit în misiune pe cercetașul Cassian Andor (Diego Luna) și îl obligă să o ia împreună cu el și pe fiica lui Galen – Jyn Erso (Felicity Jones), care special pentru această misiune a fost ajutată să scape de închisoare. Jyn nu și-a văzut tatăl de cînd era mic copil, ea a petrecut ultimii ani în lumea criminal, însă, după părerea celor de la conducerea rebeliunii, ea este cheia succesului misiunii.

Alături de actorii menționați anterior, din distribuţia „Rogue One: O poveste Star Wars” mai fac parte: Donnie Zen, Alan Tudyk, Riz Ahmen, Jiang Wen şi Forest Whitaker. Producătorii filmului sunt Kathleen Kennedy, Allison Shearmur şi Simon Emanuel, iar John Knoll şi Jason McGatlin sunt producătorii executivi.

Este dificil să negi faptul că filmul este unul reușit. Totuși, cred că îi lipsesc acele elemente pentru care fanii „Star Wars” iubesc atît de mult această sagă – acea atmosferă deosebită cînd te cufunzi completamente în lumea spațială. Da, filmul are tot ce-i trebuie ca să placă spectatorilor: efecte speciale miraculoase și decoruri inedite, navele spațiale sunt impresionante, iar modul în care „Steau Morții” se manifestă în acțiun, în genere, te lasă fără cuvinte. Însă, nu pentru efecte speciale și imagini frumoase am îndrăgit acest film, ci pentru idee.

Oricum, dacă te duci doar pentru acțiune și efecte, vrînd să vezi o poveste de război SF, fără să te străduiești să descoși scenariul, vei fi mai mult decît complet satisfăcut, și probabil îți vei dori să mai dai o tură. Cu siguranță, „Rogue One” în mare parte reușește să mulțumească fanii, fiind în același timp și primul film, din 1977 pînă în prezent, care-i va satisface și pe cei care n-au mai văzut pînă acum vreun film din seria „Star Wars”. Așteptăm să vedem care va fi continuarea!

P.S.Forța să fie cu voi!…

Copyright © 2016. Sanchoss. Toate drepturile rezervate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s