3 decembrie – Ziua demnităţii


ziua-internationala-a-persoanelor-cu-dizabilitati-3-decembrie.jpg
Sursa foto: psihoo.ro

În ziua de 3 decembrie, anual, este marcată „Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi” (cunoscută și sub denumirea de „Ziua demnității”). Această zi a fost adoptată de Organizaţia Naţiunilor Unite în anul 1992 şi are ca obiectiv promovarea înţelegerii problemelor legate de handicap şi mobilizarea susţinerii demnităţii, drepturilor şi bunăstării persoanelor cu handicap.

Fericirea nu trebuie să aibă limite. Este îmbucurător că din ce în ce mai mulți oameni își doresc și se unesc să lupte pentru drepturile persoanelor cu dizabilități, pentru ca aceştia să aibă o viață decentă. Vocea acestui grup vulnerabil se face auzită, iar faptul că lucrurile evoluează într-un mod pozitiv ne bucură pe fiecare în parte.

Toleranța și acceptarea trebuie să își facă loc și în Republica Moldova. Persoanele cu dizabilități au nevoie de o viață frumoasă și de oportunități care să îi ajute să depășească obstacolele care există.

Persoanele cu dizabilităţi au drepturi egale, dar, de cele mai multe ori, din cauza mediului social şi fizic, neadaptat nevoilor lor specifice, nu au şanse egale. Drepturile personale, sociale, educaţionale şi economice ale persoanelor cu dizabilităţi trebuie garantate, susţinute şi consolidate la toate nivelurile societăţii.

Sper ca întreaga comunitate să devină mai responsabilă în ceea ce privește persoanele cu dizabilități, fiind și o oportunitate pentru schimbarea atitudinii față de aceste persoane, prin eliminarea barierelor în ceea ce privește implicarea lor în diverse sfere de activitate.

Doresc persoanelor cu dizabilităţi, părinţilor, membrilor de familie, voluntarilor, tuturor persoanelor implicate în ajutorarea persoanelor cu dizabilităţi, multă sănătate şi toate cele bune!

Îndemnul meu este de a încerca să schimbăm mentalităţile şi să construim o societate bazată pe respect reciproc! Uniți, întotdeauna vom reuși.

Copyright © 2016. Sanchoss. Toate drepturile rezervate.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s