Inspiraţii culinare: Supă de toamnă cu şuncă şi cartofi


Reteta-zilei--Supa-de-toamna-cu-sunca-si-cartofi.jpg

Supa cu şuncă şi cartofi este un fel de mîncare potrivit pentru zilele de toamnă. Preparatul este hrănitor şi poate fi făcut rapid, în mai puţin de o oră.

Ingredientele necesare: 3 1/2 de căni de cartofi decojiti şi tăiaţi; 1/3 de cană de ţelină tăiată; 1/3 de cană de ceapă tăiată; 3/4 de cană de şuncă tăiată, gătită; 3 1/4 de cană de apă; 2 linguri de concentrat de supă de pui; 1/2 de linguriţă de sare; 1 linguriţă de piper alb macinat; 5 linguri de unt; 5 linguri de făină integrală; 2 căni de lapte.

Modul de preparare:

Se fierb într-o oală cartofii, ţelina, ceapa, şunca şi apa. Se lasă legumele la fiert pînă cînd dau în clocot. Apoi, se acoperă şi se lasă la fiert 15 minute. Se adaugă în oală concentratul de pui, sarea şi piperul. Se topeşte untul într-o tigaie, la foc mediu, se adaugă făina şi se amestecă constant timp de 1 minut.

Se toarnă cu atenţie laptele, amestecînd, pentru a obţine o pastă netedă. Se amestecă în continuare şi se lasă pe foc timp de 5 minute. Uterior, se toarnă această compoziţie în cea cu legume. Se amestecă şi ţine încă puţin pe foc.

Poftă bună!

P.S. Dacă v-a plăcut acest articol, apăsaţi butonul „Apreciez”, dacă doriţi ca şi alţii să-l citească, atunci distribuiţi-l pe toate reţelele de socializare unde sunteţi prezent, iar dacă cunoaşteţi careva reţete deosebite, nu ezitaţi să vă împărtăşiţi cu acestea mai jos în comentarii.

Sursa info şi foto: studentie.ro

Copyright © 2016. Sanchoss. Toate drepturile rezervate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s