Cartea de Vineri: „The Assassin” de Clive Cusler


Coperta 1.jpg

Cîteva săptămîni în urmă am primit cadou de la un prieten din SUA cartea The Assassin („Asasinul”) de Clive Cusler, scrisă în coautorat cu Justin Scott publicată în anul 2015, în limba engleză.

Thriller-ul face parte din seria „Aventurile lui Isaac Bell”, fiind al optulea la număr, dar nu şi ultimul. S-a poziţionat pe locul I în clasamentul New York Times ca fiind cel mai bine vîndut roman al marelui maestru al aventurii Clive Cussler din această serie.

Isaac Bell este numele eroului principal, un detectiv deştept foc, frumos de pică şi bogat de pute. Sunt sigur că orice femeie este în căutarea unui astfel de partener de viaţă…

on_the_alert_by_hipsterfarmgirl-d8i0x8m
Sursa foto: Deviant Art

În calitate de detectiv al Agenţiei „Van Dorn”, Isaac Bell obţine un contract pentru a desfăşura investigaţii la compania „Standard Oil” a magnatului John D. Rockefeller. De aici încolo cazul ia o întorsătură mortală. Un lunetist începe să ucidă concurenţii companiei „Standard Oil”, iar peste puţin timp, asasinul, care ocheşte cu o acurateţe extraordinară la distanţe foarte lungi, îl omoară pe martorul principal al lui Bell. Apoi, criminalul organizează o explozie teribilă care are drept ţintă o benzinărie. Bell îşi implică cei mai buni detectivi pentru a acumula cît mai multe probe de la locul infracţiunii.

Oare cine este asasinul şi pentru cine lucrează? Bell este cel ce trebuie să descopere toată această încîlceală. Dar, omorurile abia au început – împuşcături, otrăviri, accidente înscenate şi toate acestea în timp ce Bell porneşte pe urmele criminalului-fantomă cutreierînd drumuri de la regiunile bogate în petrol din Kansas şi Texas pînă în Washington, de la enclava magnatului din New York pînă în regiunile petroliere din Marea Caspică, pentru ca într-un final să se întoarcă în SUA pentru o ultimă disperată confruntare, aceasta fiind şi cea mai explozivă dintre toate.

Aşadar, citind cartea veţi avea parte de aventuri peste aventuri, intrigi criminale, împuşcături, explozii şi, evident, cuceriri amoroase.

Cei care au mai citit operele lui Clive Cussler cunosc deja stilul în care scrie…

Deşi nu am citit celelalte romane din această serie, consider că „The Assassin” este o super carte, foarte bine construită. Mi se pare ceva foarte bun pentru cei ce adoră aventurile. O recomand!

Despre autori:

Autorul 1.jpg
Sursa foto: growingbolder.com

Clive Cusler – marele maestru al romanelor americane de acţiune şi aventuri, a copilărit în Alhambra, California. A studiat la Colegiul Pasadena City timp de doi ani, după care s-a înrolat în Trupele de Aviaţie pe timpul Războiului din Coreea. După liberare, a devenit copywriter şi apoi director de creaţie pentru două mari agenţii de publicitate. Cussler a început să scrie în 1965 şi a publicat primul său roman cu Dirk Pitt în 1973, intitulat „The Mediteranean Caper”. Prima lucrare de non-ficţiune, „The Sea Hunters”, a fost lansată în 1996. Romanele lui Clive Cussler sunt publicate în peste 40 de limbi străine în mai mult de 100 de ţări, cititorii săi depăşind cifra de 125 de milioane. Totul despre Clive Cussler puteţi găsi pe site-ul oficial românesc www.CliveCussler.ro.

author.jpg
Sursa foto: justinscott-paulgarrison.com

Justin Scott – s-a născut la 20 iulie 1944 în Manhattan, New York, petrecînd copilăria în Long Island. Tatăl şi mama lui au fost autorii multor romane. Sora lui, Alison Scott Skelton, de asemenea, este scriitoare. Unele dintre romanele sale au fost scrise sub pseudonimul Paul Garrison, J. S. Blazer sau Alexander Cole. Înainte de a deveni un scriitor profesionist, Scott a lucrat în diferite locuri: tracta bărci şi camioane, era redactorul unui jurnal tehnic electronic. Pînă în prezent, el a scris 25 de thrillere şi nuvele poliţiste. În multe dintre cărţile sale este descrisă marea, fapt pentru care a fost supranumit „Dick Francis al yachting-ului”.

Alte romane de Clive Cusler din seria „Aventurile lui Isaac Bell”: „The Chase”/„Urmărirea” (2007); „The Wrecker”/„Sabotorul” (2009), în coautorat cu Justin Scott; „The Spy”/„Spionul”(2010), în coautorat cu Justin Scott; „The Race”/„Cursa” (2011), în coautorat cu Justin Scott; „The Thief”/„Hoţul” (2012), în coautorat cu Justin Scott; „The Striker”/„Atacantul” (2013), în coautorat cu Justin Scott; „The Bootlegger”/„Contrabandistul” (2014), în coautorat cu Justin Scott; „The Gangster”/„Banditul” (2016), în coautorat cu Justin Scott.

Dar tu, ce citeşti acum?

Disclaimer: Acesta nu este un articol sponsorizat, însă sunt dispus să negociez referitor la careva colaborări sau parteneriate. Pentru detalii lăsaţi un mesaj pe pagina de FB a blogului.

Copyright © 2016, Sanchoss. Toate drepturile rezervate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s