Parisul, de nerecunoscut…


Parisul, cel pe care îl cunoaşteţi datorită filmelor şi spoturilor publicitare, deja nu mai este aşa cum a fost…

migrants-in-Paris.jpg

Este binecunoscut faptul că subiectul refugiaţilor în Europa este unul actual la 200% şi într-atît de „fierbinte” încît afectează tot restul globului pămîntesc. Ideea este că ne aflăm în faţa unei confruntări dintre două aspecte contradictorii: principiile morale şi valorile, pe care le aduc refugiaţii. O societate civilizată nu poate să nu-i ajute pe cei ce fug de război şi moarte, însă, se primeşte aşa că europenii sunt cei ce renunţă la modul de viaţă pe care îl aveau, căci anume ei sunt nevoiţi să suporte consecinţele a tot ceea ce aduc refugiaţii împreună cu ei.

Este greu să-i învinovăţeşti – ei obişnuiesc să trăiască într-un mod complet diferit, conducîndu-se de legi total diferite de ale noastre şi deseori întrec limitele, ceea ce nu este deloc pe plac localnicilor. Astfel, criza refugiaţilor ia o amploare din ce în ce mai mare.

1.jpg

Mai jos, veţi vedea cîteva imagini cu dezastrul lăsat de refugiaţii africani chiar în centrul Parisului. Aceasta este moştenirea lăsată după un popas îndelungat al cîtorva sute de refugiaţi, după ce aceştia au intrat în conflict cu poliţia locală. Poliţiştii au fost nevoiţi să utilizeze forţa fizică şi gazele lacrimogene.

2.jpg

3.jpg

Un francez a filmat cu camera video cîteva secvenţe cu „lagărul” refugiaţilor de pe Flanders Avenue. După ce poliţiştii i-au arestat pe migranţi, pe stradă au rămas să se tăvălească lucrurile personale ale acestora, saltelele pe care dormeau şi mormane de gunoaie.

4.jpg

5.jpg

Putem observa că, refugiaţii şi-au construit case din cutii de carton, iar lucrurile personale le păstrează în pungi de polietilenă. Totuşi, francezii nu prea îi compătimesc pe refugiaţi, învinuindu-i de faptul că aceştia distrug imaginea istorică a vechiului oraş.

7.jpg

8.jpg

Parisul, cel pe care îl cunoaşteţi datorită filmelor şi spoturilor publicitare, deja nu mai este aşa cum a fost… Unele sectoare ale oraşului au acum un aspect dezastruos, de parcă ar fi supravieţuit unor evenimente apocaliptice. În curînd, această soartă va cuprinde şi sectoarele vizitate de turişti şi atunci Parisul va pierde făclia romantismului pentru totdeauna.” – afirmă unii din cetăţenii francezi pe blogurile personale.

9.jpg

10.jpg

11.jpg

Situaţia este una destul de dificilă, iar să rămîi undeva la mijloc, între ambele tabere, este practic imposibil. Cum va derula în continuare această situaţie, de asemenea, este imposibil de prognozat. Oricum, ceea ce se întîmplă trezeşte nelinişte, căci lumea cu care ne-am obişnuit se schimbă…

Articol inspirat din acest video.

Surse foto: farrahgray.comofigenno.com

Copyright © 2016. Sanchoss. Toate drepturile rezervate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s