Cum am ales, așa și vom avea…


alegeri-locale-2016-rezultate-beclean-nicolae-moldova-psd-reconfirmat-la-primaria-orasului-386312.jpg

Ieri, pe 30 octombrie 2016, după o așteptare de aproape 20 de ani, cetățenii Republicii Moldova au avut posibilitatea să-și exercite din nou dreptul de a alege președintele țării prin vot direct. Totuși, mulți dintre cei care locuiesc pe teritoriul țării nu au profitat de ocazia de a contribui la schimbarea spre bine, în special tinerii, care au ales să se pregătească pentru Halloween sau, pur și simplu, să trîndăvească într-o zi de duminică, în loc să se prezinte la secția de votare și să-și îndeplinească datoria civică. Din nou ne izbim de nepăsare și îi lăsăm pe alții să ne decidă viitorul. Între timp, concetățenii noștri aflați peste hotarele țării au făcut cozi imense la secțiile de votare deschise în străinătate și au stat în picioare, ore în șir, pentru a-și aduce aportul pentru schimbare. Ei încă mai speră că Moldova are viitor și visează să se întoarcă, într-o bună zi, acasă…

Astfel, în momentul cînd scriu acest articol, potrivit datelor preliminare ale Comisiei Electorale Centrale, după prelucrarea a cca 99% din voturi, situația este următoarea:

alegeri.jpg
Sursa foto: news.yam.md

Paradoxal, dar unii din candidații la funcția de președinte al țării nu au reușit să acumuleze nici măcar 15 mii de voturi, adică numărul de semnături pe care l-au prezentat pentru a fi înregistrați la CEC, iar alții au obținut niște rezultate rușinoase chiar și în localitățile lor de baștină.

Așadar, avînd în vedere că practic toate voturile au fost numărate și nu mai există șanse ca cineva din candidați să obțină majoritatea absolută, acum ne aflăm la un pas de turul II al scrutinului electoral pentru alegerea șefului statului, care urmează a fi organizat peste două săptămîni, la data de 13 noiembrie. Atunci se va da marea bătălie dintre STÎNGA și DREAPTA – „Lupta TITANILOR” pe scena politică a Republicii Moldova.

Nu aș vrea să-i influențez cumva pe cei ce-și vor exercita dreptul la vot în turul II, însă, conform unor simple calcule logice, rezultatele sunt evidente, dar, pînă atunci show-ul politic continuă!

După toată clounada aceasta cu candidați care au aburit electoratul și au cheltuit bani publici pentru campanii electorale, dar în cele din urmă s-au retras, după o lună de toamnă în care toți pretendenții la primul post în stat și-au turnat mizerie unul în capul altuia, după acest spectacol ieftin cu înțelegeri de cartel și discuții pe ascuns, am înțeles un singur lucru: MOLDOVA NU ARE CLASĂ POLITICĂ, ÎN SCHIMB ARE O SOCIETATE DEZBINATĂ, CARE SE DIVIDE ÎN DISPERAȚI ȘI ÎN INDIFERENȚI…

În cele din urmă, tind să cred că majoritatea celor ce nu s-au prezentat la vot sau au boicotat alegerile, sau chiar nu au avut pe cine vota.

Să vedem, totuși, care vor fi rezultatele în turul II. Oare o să avem parte de vreo minune?…

Copyright © 2016. Sanchoss. Toate drepturile rezervate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s