Inspiraţii culinare: Supă mediteraneană cu ciuperci


supa-ciuperci.jpg
Sursa foto: retete.unica.ro

În ultima perioadă, din ce în ce mai multe cercetări demonstrează că ciupercile ar putea intra lejer în categoria super-alimentelor, alături de broccoli şi afine. Principalele lor beneficii constau în reducerea riscului de boli cardiace şi cancer. Ciupercile rămîn a fi o sursă importantă de fibre, vitamine şi minerale.

Aşadar, ce ziceţi dacă organizaţi în această duminică o surpriză pentru cei dragi şi le preparaţi la prînz o supă, dar nu una simplă ci o combinaţie delicioasă de ciuperci şi ceapă, înobilate cu arome mediteraneene de migdale şi şofran.

Ingredientele necesare: 200 g de ciuperci proaspete; 3 felii de pîine prăjită; 1 roşie decojită şi tocată; 1/4 de ceapă tocată mărunt; 1 l de supă de legume/apă; 2 linguri de ulei de măsline.

Modul de preparare:

Se spală şi se curăţă ciupercile de coajă. Se îndepărtează capătul picioruşelor şi se taie ciupercile în patru (dacă sunt mari) sau în două (dacă sunt mai mici).

Se încinge uleiul de măsline într-o oală adîncă, la foc mediu. Se călesc 2-3 minute ciupercile, se adaugă ceapa şi se călesc împreună pînă cînd ceapa devine aurie. Se adaugă roşia tocată şi se prăjeşte totul în continuare timp de 8 minute.

După aceasta se toarnă zeama de la supa de legume (sau apa), dar se păstrează deoparte 2-3 linguri din supă pentru „picada”. Cînd amestecul începe să fiarbă, se adaugă cele 3 felii de pîine întregi şi sare, după gust. Se lasă să fiarbă încă 15 minute la foc mediu.

Între timp se pregăteşte „picada”, cea care va da gustul unic al acestei supe. Pentru aceasta avem nevoie de: 1 căţel de usturoi, 3 migdale prăjite, 1 praf de şofran şi 1 praf de sare.

Într-un mojar, se zdrobesc cu un pisălog, adăugînd una după alta: usturoiul, şofranul şi migdalele. Se adaugă cele două linguri de supă şi sare şi se amestecă bine.

Se toarnă „picada” în oală peste supa de ciuperci şi se lasă să fiarbă încă 3-4 minute. Se mai adaugă sare, dacă este nevoie şi… supa este gata! Se serveşte fierbinte!

Coperta-Pofta_Buna_cu_Gina_Bradea.jpg

P.S. Dacă v-a plăcut acest articol, apăsaţi butonul „Apreciez”, dacă doriţi ca şi alţii să-l citească, atunci distribuiţi-l pe toate reţelele de socializare unde sunteţi prezent, iar dacă cunoaşteţi careva reţete deosebite, nu ezitaţi să vă împărtăşiţi cu acestea mai jos în comentarii.

Sursa info: foodstory.stirileprotv.ro

Copyright © 2016. Sanchoss. Toate drepturile rezervate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s