Cartea de Vineri: „În zodia puterii. Masonerie şi modernitate în spaţiul românesc”


O carte extrem de aşteptată nu doar în România, dar şi în Republica Moldova, cu un subiect fascinant şi controversat în acelaşi timp…

image21.jpg

După un an de muncă asiduă şi dăruire de sine din partea istoricului arădean Antoniu Martin şi concetăţeanului nostru Alexandru Rufanda, cartea „În zodia puterii” a văzut lumina tiparului, iar de curînd a ajuns şi în mîinile mele, astfel avînd oportunitatea de a descoperi istoria masoneriei basarabene.

De curînd am finalizat să citesc această carte și vreau să vă spun că este într-adevăr o carte fenomen. Mă bucur nespus de mult că biblioteca mea personală s-a înnoit cu o carte nouă, interesantă, captivantă, care cu siguranţă nu zăboveşte mult pe rafturile librăriilor. Respectiv, aş vrea să mulţumesc din inimă lui Alexandru Rufanda pentru că mi-a făcut cadou această carte, pe care v-o recomand şi vouă spre lectură.

Deşi anterior, într-un articol, am dezvăluit cîteva aspecte referitor la această lucrare, astăzi o să vă mai relatez cîte ceva despre această carte, ca să înţelegeţi că nu merită să se prăfuiască undeva prin depozitele de cărţi, dar trebuie să-şi găsească locul printre cele mai recente achiziţii literare pe care le-aţi făcut.

Aşadar, cartea „În zodia puterii. Masonerie şi modernitate în spaţiul românesc” cuprinde un studiu amplu despre istoria masoneriei din Transilvania şi istoria masoneriei din Moldova.

Scoasă de sub tiparurile editurii Mirador, cartea ne propune să facem o călătorie extraordinară în universul organizaţiilor iniţiatice, reuşind să surprindă, în premieră, dezvoltarea fenomenului ezoteric pe ambele maluri ale Prutului.

Consider că este o carte unică în întreg spaţiul editorial românesc, în care autorii au reuşit să prezinte, bazîndu-se pe argumente fundamentate documental, relaţia dintre puterea politică şi ocultism, începînd cu Evul Mediu şi finalizînd cu perioada contemporană, de la Transilvania rozicruciană pînă la Moldova revoluţionară.

Puterea fascinează. Oricît de blamată ar fi de multe ori, Puterea atrage mulţimile, le însufleţeşte şi chiar şi atunci cînd devine despotică Puterea atrage pe cei slabi şi trezeşte seminţele revoltei în sufletele măreţe. Atunci cînd Puterea se întîlneşte cu tainicul, e semn că lucrurile pot fi mişcate din umbră… „În zodia puterii” vine să vă întregească tabloul cunoaşterii despre putere şi ocult, despre secret şi discret, despre istoria mai puţin vehiculată şi aspectele tainice ale evenimentelor de cotitură din trecutul nostru.” – afirmă Alexandru Rufanda, unul din autorii cărţii.

La rîndul meu, vă pot spune că „În zodia puterii” este o carte despre masonerie care se citeşte uşor şi este pe înţelesul tuturor, atît al iniţiaţilor, cît şi al profanilor.

Lectură plăcută tuturor!

Disclaimer: Acesta nu este un articol sponsorizat, însă sunt dispus să negociez referitor la anumite colaborări sau parteneriate. Pentru detalii lăsaţi un mesaj pe pagina de FB a blogului.

Copyright © 2016, Sanchoss. Toate drepturile rezervate.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s