Inspiraţii culinare: Combinaţii delicioase pentru o cină de toamnă (4)


Retetele Toamnei.jpg

Dragi prieteni, vă propun să încercaţi în acest weekend, reţetele pe care vi le voi prezenta în continuare. Felul principal de mîncare constă în şniţel de vită cu ierburi aromate. Este o reţetă pe care am aflat-o mai demult şi pe care am pus-o în practică deja de cîteva ori. Este minunată, aromată şi savuroasă. Am servit şniţelul cu cartofi în sos de roşii şi salată de toamnă. Un adevărat deliciu.

Duminica aceasta o voi încerca din nou, iar la desert intenţionez să gătesc prăjitura „Regina Toamnei”.

Apropo, sîmbătă am planificat o vizită la Bulgari Winery din localitatea Tvardiţa, raionul Taraclia, de unde sper să mă întorc cu cîteva sticle de vin, care ar putea fi combinate cu mîncărurile pe care intenţionez să le gătesc. Deşi vinurile spumante produse acolo sunt consumate doar de sărbători, dar şi în timpul prînzului sau cinei de vară, cred că acestea se vor potrivi şi pentru o cină de toamnă.

Îmi voi organiza o mică sărbătoare, ca să alint puţin burticile familiei mele şi ale invitaţilor cu care voi împărtăşi cina de duminică.

Iar acum să trecem la treabă!

Şniţel de vită cu ierburi aromate

post-35828-1243758451.jpg
Sursa foto: forum.culinar.ro

Ingredientele necesare: 500 g de muşchi de vită, porţionat în felii bătute pentru şniţel, sărate şi piperate; 2 ouă; 50 g de parmezan sau caşcaval; 3-4 linguri de lapte; 3 linguri de făină; 1 lingură de pesmet; 1 legătură de frunze de coriandru; 1 legătură de frunze de păatrunjel; 1 legătură de ceapa de tuns sau ceapă verde; 2-3 fire de cimbru; sare; piper.

Modul de preparare:

Se toacă verdeţurile mărunt. Se dă carnea prin făină. Într-un vas se bat ouăle cu putină sare şi piper. Se adauga pesmetul, verdeţurile, parmezanul şi 3-4 linguri de lapte şi se amestecă bine. Se dă carnea prin compoziţia din ouă, apoi prin faină şi se prăjeşte în ulei încins timp de 3-4 minute pe fiecare parte. Şniţelul se serveşte cald, cu garnitura dorită, în cazul nostru fiind vorba de cartofi.

Cartofi în sos de roşii

1389600651_203.jpg
Sursa foto:  ghidularadean.ro

Pot fi consumaţi nu doar ca garnitură la şniţel sau alte mîncăruri cu carne, dar şi separat.

Ingredientele necesare: 1 kg de cartofi; 1 ceapă mare; 50 ml de ulei; 100 ml de sos de roşii cu ardei; sare şi piper după gust; mărar proaspăt.

Modul de preparare:

Se curăţă cartofii de coajă, se spală şi se tăie cuburi. Se pun la fiert în apă cu 1 praf de sare. Se lasă la fiert pînă cînd furculiţa intră uşor în ei. Se pastrează în apa în care au fiert pînă este pregătit sosul. Se pune ceapa taiată julien la prăjit în uleiul încins într-o tigaie înaltă. Cînd ceapa poate fi uşor pătrunsă se adaugă sosul de roşii cu ardei, sare şi piper după gust. Sosul se amestecă aproximatv 5 minute şi se adaugă cartofii scurşi. Se amestecă uşor şi se lasă circa 2-3 minute în sos. Se adaugă mărar tocat marunt şi se servesc.

Salată de toamnă

Salata-de-toamna-765x430.jpg
Sursa foto: retetepractice.ro

Ingredientele necesare: o conservă mare de fasole boabe gata fiartă; o conservă mică de sfeclă în oţet; 3 castraveţi muraţi; 2 legături de ceapă verde; un morcov fiert; puţin ulei; sare; piper.

Modul de preparare:

Se scoate fasolea din conservă şi se trece sub un jet de apă rapid. Se lasă la scurs. Se taie castraveţii şi se lasă şi ei la scurs. Se taie şi ceapă. Se scurge sfecla şi se pune într-un castron, se adaugă fasolea, castraveţii, morcovul fiert tăiat cubuleţe. Se stropesc cu un pic de ulei, sare, piper şi se serveşte salata cu ceapă verde.

Prăjitură Regina Toamnei”

SF141667.jpg
Sursa foto: retete.unica.ro

Ingredientele necesare: 8 pere mari; 200 g de unt sau margarină; 1 praf de sare; 300 g de zahăr pudră; 200 g de făină; 1 plic de zahăr vanilat; coaja de la o lămîie; 100 g de vişine sau cireşe congelate; 30 g de fulgi de migdale; zahăr pudră.

Modul de preparare:

Se spală perele, se curăţă de coajă şi de sîmburi şi se taie felii foarte subţiri. Se presară zahăr vanilat şi se lasă cîteva minute. Se scot cireşele sau vişinele din congelator şi se lasă să se dezgheţe. Se pune untul într-un bol şi se amestecă cu zahărul şi zahărul vanilat. Se mixează bine pînă se obţine o cremă. Se adaugă ouăle pe rînd, amestecîndu-se continuu, iar, la sfîrşit, se adaugă făina cernută şi un praf de sare. Se tapetează o tavă cu unt şi cu făină şi se potriveşte cuptorul la foc mijlociu. Se toarnă compoziţia în tava tapetată, se întinde uniform, se aranjează feliile de pere în aşa fel încît să arate ca nişte petale, se pun cireşele sau vişinele printre ele şi se presară fulgii de migdale. După ce s-a copt, se serveşte pudrată cu zahăr.

Poftă bună!

delicious-doctor-31551-1.jpg
Sursa foto: delicious.com.au

P.S. Dacă v-a plăcut acest articol, apăsaţi butonul „Apreciez”, dacă doriţi ca şi alţii să-l citească, atunci distribuiţi-l pe toate reţelele de socializare unde sunteţi prezent, iar dacă cunoaşteţi careva reţete deosebite, nu ezitaţi să vă împărtăşiţi cu acestea mai jos în comentarii.

Sursa info: forum.culinar.ro, ghidularadean.ro, retetepractice.ro, retete.unica.ro

Copyright © 2016. Sanchoss. Toate drepturile rezervate.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s