Hip-Hop-ul este viu!


getImage.jpg

Deşi ploaia a încercat să răstoarne peste cap planurile organizatorilor celui mai tare eveniment de Hip-Hop din ţară, oricum Festivalul „Hip-Hop Ş-aşa” (ediţia a II-a) s-a desfăşurat în acest weekend, pe data de 8 octombrie, doar că nu în incinta Teatrului de Vară, cum era fusese planificat anterior, ci în incinta Clubului de Noapte „Sfinx” (fostul Club de Noapte„Faraon”).

Cu regret unii s-au speriat de ploaie şi şi-au vîndul biletele, făcînd o mare greşeală şi ratînd astfel oportunitatea de a cînta şi dansa sub piesele celor mai tari dj, mc, rapperi şi trupe de Hip-Hop de la noi din ţară, dar şi ale invitaţilor speciali din România, Canada şi Federaţia Rusă.

Oricum cîteva sute de fani mai înrăiţi ai Hih-Hop-ului au străbătut ploaia şi s-au lăsat duşi de val sub atmosfera incendiară creată de cei mai buni hip-hoperi din Republica Moldova care au fost pe aceeaşi scenă cu voci de renume precum: Paraziţii, The Chemodan Clan şi DJ Shahash.

Aşadar, peste 30 de proiecte muzicale printre care: Kapushon, Guz, Mani, Moostaf, Poetu Pervers, Danila Dy, Vigi, Apocalipsa, 3DRAP, Fresh Sly, Sektor 178, Амиго & Пэк, Micul Psih, Eckou, Mujdey Boys, DJ Kirumba, Dj Panda, Dj Bushea, Haz, Mishely, Magnat & Feoctist, Kissa, Krollikan & Viteazu, Бузилка, MC Elfunk, Мацура, Traian, au „rupt” în sensul bun al cuvîntului. Toţi cei prezenţi s-au bucurat de muzică de calitate şi distracţie la maxim.

WP_20161008_013.jpg

WP_20161008_017.jpg

WP_20161008_048.jpg

WP_20161008_059.jpg

Aş vrea să menţionez că, printre spectatori erau persoane de diferite vîrste şi nu doar de la noi din Moldova, dar şi de peste hotare.

Desigur că, cei mai aşteptaţi au fost trupa Paraziţii din România, care au încins atmosfera pînă dimineaţă. După finalizarea festivalului rapperii români au remarcat că s-au simţit foarte bine şi că sunt încîntaţi de publicul de aici, care i-a primit, ca de obicei, cu multă căldură.

WP_20161009_008.jpg

Dacă Paraziţii sunt deja obişnuiţi cu publicul de aici, pentru The Chemodan Clan este prima dată cînd evoluează la Chişinău, însă au apreciat pozitiv tot ce au văzut aici şi sunt bucuroşi că şi în Republica Moldova există cultura Hip-Hop.

WP_20161008_064.jpg

De asemenea, un alt invitat special, DJ Shahash, care şi-a început cariera muzicală în Republica Moldova, iar acum încîntă publicul din Canada, a menţionat că hip-hop-ul autohton are ceva specific, un element tradiţional, preluat din folclor, ceea ce îl face şi mai special.

Deşi la noi în ţară autorităţile nu acordă o atenţie deosebită acestui gen de muzică şi nu prea se organizează evenimente în acest sens, sperăm că anul viitor vom avea parte de o altă ediţie a acestui festival de Hip-Hop, într-o locaţie unde vor putea veni nu sute, dar mii de iubitori ai rap-ului, cu mai multe proiecte muzicale, inclusiv de peste hotarele ţării, şi nici ploaia, nici vîntul, nu vor putea împiedica desfăşurarea evenimentului. Poate că ar fi oportun ca acest festival să fie organizat vara sau la începutul lui septembrie, astfel încît condiţiile meteo să permită desfăşurarea evenimentului în aer liber.

Sperăm că anul viitor vom avea parte de mai multe surprize din partea organizatorilor. Aşteptăm cu mare drag să-i vedem la ediţia a III-a a Festivalului „Hip-Hop Ş-aşa” şi pe B.U.G. Mafia, Gues Who, Spike, Bitză, Basta, Guf, L’One, ST, MC Doni, Noize MC şi alţii.

Cîteva secvenţe foto şi video puteţi găsi aici.

Totodată, vă recomand să vizionaţi acest filmuleţ (episodul 1 şi episodul 2) despre o lume aparte, o aripă frîntă a showbiz-ului moldovenesc…

Disclaimer: Acesta nu este un articol sponsorizat, însă sunt dispus să negociez referitor la careva colaborări sau parteneriate. Pentru detalii lăsaţi un mesaj pe pagina de FB a blogului.

Copyright © 2016. Sanchoss. Toate drepturile rezervate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s