Inspirații culinare: 3 metode de preparare a înghețatei de casă


inghetata-fructe-padure_d8s0632-medium.jpg
Sursa foto: lanuci.ro

Aveți poftă de niște înghețată de casă? Căutați niște rețete pentru a prepara cîteva porții de fericire congelată? Am pregătit cîteva rețete pentru a vă ajuta să reușiți să savurați în zilele rămase de vară o înghețată sănătoasă, făcută în condiții casnice, din ingredientele preferate.

Totodată, aș vrea să menționez că, îngheţata de casă este unul dintre deserturile cu cel mai scăzut aport caloric, doară că trebuie să conţină cît mai puţine ingrediente.

Așadar, mai jos găsiţi trei reţete simple pentru a preparara îngheţata de casă.

Varianta 1

Ingrediente:

  • 500 gr de iaurt
  • 250 gr de fructe de pădure

Este necesar de ținut cont de faptul că iaurtul pentru îngheţata de casă trebuie să fie cît mai cremos. Pentru ca îngheţata să aibă un conţinut caloric scăzut, este recomandat să optaţi pentru iaurt natural, fără fructe.

Mod de preparare:

Pentru a obţine îngheţata de casă trebuie, în primul rînd, de spălat foarte bine fructele de pădure. Apoi, după ce au fost lăsate la scurs vreo cîteva minute, acestea se pun în blender şi se mărunţesc. Ulterior, se amestecă iaurtul cu pasta de fructe obţinută. Mai apoi, amestecul obţinut se toarnă în forme pentru îngheţată şi se pune în congelator. După cîteva ore puteţi servi, alături de cei dragi, o îngheţată de casă.

Varianta 2

Ingrediente:

  • 500 ml de frişcă
  • 3 albuşuri de ou
  • 100 gr de zahăr
  • 400 gr de căpşuni
  • zeamă de la o lămîie

Mod de preparare:

Pentru început, această reţetă presupune să mixaţi căpşunile încît să se sfărîme o parte din ele şi o parte să rămînă întregi. Albuşurile de ou se mixează şi ele cu zahărul şi cu un praf de sare. Se amestecă albuşurile cu căpşunile, iar la final se adăugă frişca. Toate aceste ingrediente se amestecă şi se adăugă cîteva picături de zeamă de lămîie. După aceasta se toarnă amestecul în forme pentru îngheţată și se pune în congelator, unde se ține timp de 3-4 ore.

Varianta 3

Ingrediente:

  • 600 ml de lapte
  • 3 ouă
  • zahăr, după gust
  • coaja rasă de la o lămîie
  • zeamă de la o lămîie
  • 400 gr de iaurt
  • 500 ml de frişcă lichidă
  • migdale felii
  • stafide

Mod de preparare:

Se pun la foc ouăle cu laptele, zahărul, coaja şi zeama de lămîie. Toate aceste ingrediente se lasă să fiarbă la foc mic pînă cînd dau în clocot. În tot acest timp se amestecă continuu. Cînd amestecul începe să fiarbă se mai ţine pe foc timp de 2 minute, iar mai apoi se adăugă migdalele şi stafidele. După cel mult un minut se ia vasul de pe foc şi se lasă la răcit. Între timp se bate frişca şi se adaugă şi iaurtul. După ce s-a răcit, se adaugă frişca şi iaurtul, iar mai apoi se adaugă toate ingredientele într-un vas. Se amestecă totul omogen, iar după ce s-a turnat compoziţia în forme pentru îngheţată se pune în congelator. După cîteva ore se poate servi îngheţata de casă.

images.png

Surse info: Culinar.ro, PetitChef.ro

Copyright © 2016. Sanchoss. Toate drepturile rezervate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s