Prima bancă donată şi-a găsit locul pe una din aleile Chişinăului


1.jpg

Iată că a fost inaugurată prima bancă din cadrul proiectului „Donează o bancă” (Donate a bench) – un proiect social iniţiat de Asociaţia Obştească „Parcurile Viitorului”, cu susţinerea Primăriei municipiului Chişinău. Cîte ceva despre acest am scris într-un articol din luna aprilie a anului curent.

La data de 11 august 2016, reprezentanţi din cadrul Primăriei capitalei au inaugurat prima bancă din acest proiect, scaunul fiind donat de către doamnă care a făcut acest gest frumos în memoria fiului său decedat.

Aşa cum au promis organizatorii proiectului pe bancă este instalată o plăcuţă cu menţiunile referitor la persoana care a făcut donaţia. Acum scaunul înfrumuseţează alea din preajma unui bloc locativ situat pe bd. Traian şi serveşte drept loc de popas şi recreere.

2.jpg

3.jpg
Potrivit reprezentanților A.O. „Parcurile Viitorului” toate băncile care vor fi instalate vor avea acelaşi design, care a fost consultat preventiv şi aprobat de către autorităţile capitalei, iar costurile de fabricare şi instalare pentru fiecare scaun sunt estimate la 4000 lei, accentul fiind pus pe calitate şi preţ accesibil.

Menţionăm că proiectul a fost iniţiat din considerentul că la momentul actual străzile aglomerate sunt lipsite de bănci, iar vîrstnicii, mamele cu copii mici și alți doritori de a se relaxa nu au unde să se așeze, băncile existente în parcurile şi aleile din capitală sunt deja demult învechite și incomode, majoritatea fiind deteriorate.

Totodată, proiectului „Donează o bancă” are scopul de a impulsiona implicarea cetățenilor simpli ai capitalei, dar și a agențiilor economici, să participe activ la amenajarea unor alei din spaţiul public cu bănci, care ulterior vor fi donate municipalității, astfel încît în raza orașului vor fi create mai multe locuri pentru recreere.

Se preconizează ca băncile donate să fie instalate, la dorinţa donatorului, pe una din următoarele locaţii:

Aleea de pe bd. Mircea cel Bătrîn (sect. Ciocana)

Aleea de pe bd. Traian (sect. Botanica)

Aleea din Parcul La Izvor” (sect. Buiucani)

Aleea din Parcul Valea Morilor” (sect. Centru)

Aleea din Parcul Rîșcani” (sect. Rîșcani)

În zilele ce urmează vor fi instalate şi alte bănci donate orașului de către mai multe persoane fizice și juridice. Acestea vor fi instalate în sectoarele Centru și Ciocana ale capitalei.

Este necesar de menţionat că deşi scopul proiectului este coeziunea socială şi încurajarea locuitorilor capitalei de a îmbunătăţi aspectul oraşului, cu regret unele persoane nu apreciază faptele frumoase care se fac în oraşul nostru. Ca să vă daţi seama referitor la ce am vrut să spun, vă recomand să citiţi articolele Să fii „porc” este deja o tradiție națională şi Invazia „porcilor”.

Dacă vrei să trăiești într-o capitală europeană, implică-te și donează o bancă pentru unul din parcurile Chișinăului!

Toate persoanele interesate de proiect sunt îndemnate să apeleze la Direcţia generală locativ-comunală şi amenajare din cadrul Primăriei mun. Chişinău la numerele de telefon: (022) 24-11-90 sau 069270626.

Mai multe detalii pot fi aflate aici.

Să contribuim cu toţii la înfrumuseţarea Chişinăului!!!

4.jpg

Sursa foto: realitatea.md

Copyright © 2016. Sanchoss. Toate drepturile rezervate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s