Răsfăț matinal


tricouri10.jpg
Sursa foto: tricouripersonalizate.com.ro

Cînd vine vorba despre ce servim la micul dejun părerile sunt împărțite. Românii sunt de părere că trebuie să fie cea mai consistentă masă a zilei, deși cei mai mulți dintre aceștia sar peste ea. Pe de altă parte, englezii nu se sfiesc să pună în meniuri la categoria breakfast ouă prăjite sau scrob, bacon, cîrnăciori și iahnie de fasole, toate în aceeași farfurie! La polul opus se află francezii. Ei iau la propriu sensul cuvîntului petit din sintagma „petit déjeuner” și își încep ziua cu un mic răsfăț culinar.

Moldovenii, la rîndul lor, ar vrea și ei să se răsfețe cu un mic dejun delicios, dar unii nu prea reușescă să o facă, căci și somnul de dimineață este dulce. Respectiv, am decis să vin cu un mic ajutor în acest sens oferind cîteva rețete simple, rapide și criminal de gustoase, devenite unele din preferatele mîncăruri rapide ale oamenilor din întreaga lume. Aceste rețete simple pot fi utilizate nu doar pentru micul dejun, dar și pentru prînz sau chiar cină, adică ori de cîte ori vei dori să improvizezi ceva rapid și super gustos, pe placul întregii familii. Mîncarea gătită conform acestor rețete este incredibil de aspectuoasă și sățioasă.

Familia va mînca pe nerăsuflate, iar ceilalți îți vor cere rețeta, garantat!

Așadar, este vorba despre cîteva rețete de preperare a sandwich-urilor și anume:

Sandwich Reuben

stock-photo-new-yorker-sandwich-134160374-1024x647.jpg

Este gata în 15 minute.

Ingrediente:

  • 8 felii de pîine
  • 4 linguri de unt
  • 8 felii de brînză emmentaler
  • 8 felii (250 g) carne de vită (conservată sau rămasă de la o friptură)
  • 230 gr varză murată
  • 4-5 linguri sos rusesc

Modul de preparare:

Se unge cu unt fiecare felie de pîine. Se pun 4 felii cu partea unsă în jos. Se pune cîte 1 lingură de sos rusesc (făcut după rețeta simplă de aici), 1 felie de brînză, un sfert din cantitatea de varză și o felie de carne.

Se unge fiecare felie din celelalte 4 cu sos și se pune peste feliile cu carne, cu partea unsă cu unt în sus.

Se prăjește pe foc (sau pe grătar) într-o tigaie la foc mic pînă se rumenește pîinea pe ambele părți.

Se taie feliile în două și se servesc fierbinți și crocante, alături de extra sos, la dorință.

Sandwich Monte Cristo

32107646_m.jpg

Este gata în 8 minute.

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 4 felii de pîine
  • 2 linguri de muștar
  • 2 linguri de maioneză
  • 200 gr de șuncă presată
  • 30 gr brînză (Gruyere) rasă
  • 2 linguri de unt
  • sare și piper după gust

Modul de preparare:

Se bat bine ouăle într-un vas îndeajuns de încăpător pentru un sandwich, cu puțină sare și piper.

Sandwich-urile „se asamblează” cu muștar, maioneză, cașcaval și șuncă. Se pune sare și piper după gust. Se presează puțin.

Se topește untul într-o tigaie, la foc mic. Se înmoaie bine fiecare sandwich în parte în oul bătut și se pune în tigaie. Se prăjește cîte 2-3 minute pe fiecare parte pînă se rumenește ușor și se topește brînza.

Sandwich cubanez autentic

shutterstock_2743107802-e1459356322262.jpg

Este gata în 10 minute.

Ingrediente:

  • Pîine (chifle, baghete, mini-baghete etc.)
  • felii de friptură de porc
  • felii de șuncă de porc
  • felii de cașcaval
  • castraveți murați
  • muștar
  • unt moale

Modul de preparare:

Aceasta este o rețetă la care se pot folosi fără probleme absolut orice friptură de porc rămasă de la altă masă sau se poate face una de la zero, după o rețetă de aici.

Se taie transversal pîinea și se unge una dintre părți cu unt, iar cealaltă cu muștar. Se pune, în ordinea aceasta: un strat de felii de friptură, unul de șuncă, unul de cașcaval și unul de castraveți murați.

Cu jumătatea unsă cu unt în jos, se pune sandwich-ul pe un grătar, tigaie-grătar (sau, dacă aveți un sandwich maker, folosiți-l pe acela, este perfect, deoarece sandwich-urile cubaneze sunt, de fel, bine presate).

Se întoarce sandwich-ul și pe partea cealaltă să se rumenească și se scoate cînd este îndeajuns de prăjit.

Așadar, cînd micul dejun este deja pregătit, mai aveți nevoie doar de cineva care să vă ureze „Poftă bună!”.

Sursa info și foto: retete.unica.ro

Copyright © 2016. Sanchoss. Toate drepturile rezervate.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s