Legumele și fructele în lupta contra Hepatitei


sucuri_diverse.jpg
Sursa foto: sanatate.bzi.ro

Dacă tot vorbim astăzi despre lupta împotriva hepatitei, aș vrea să menționez și cîte ceva despre tratamentul acesteia cu ajutorul legumelor și fructelor. Întotdeauna am fost adeptul tratamentelor naturiste.

Așadar, legumele și fructele au o importanță enormă în tratamentul hepatitei virale, atît celei acute, cît și celei cronice. De altfel, regimul alimentar, în ansamblu, este un pilon de bază în vindecarea bolnavilor de hepatită, fie ea de tip A, B sau C.

Sucurile de fructe și legume sunt importante în refacerea ficatului atît pentru efectul vitaminizant și remineralizant, cît și pentru stimularea sistemului imunitar, ajutînd organismul să lupte împotriva virusurilor.

Iată care sunt cele mai indicate sucuri de legume și fructe în tratamentul hepatitelor:

  1. Suc de pătrunjel

Se obține din două legături de patrunjel bine spalate și un pahar cu apă de izvor. Întreg amestecul se mixează vreme de două minute și apoi se lasă să măcereze alte zece minute, înainte de a fi consumat pe stomacul gol. Se bea un pahar pe zi.

Sucul de patrunjel este puternic stimulent imunitar și al funcțiilor hepatice, are efecte antibiotice și antivirale. Studiile recente au arătat că patrunjelul are un efect neobișnuit de combatere a virusurilor care atacă ficatul.

Bolnavilor de hepatita A, B și C, li se recomandă să facă o cură cu suc proaspăt de frunze de pătrunjel timp de 4 săptămîni. Poate fi folosită cu succes și rădăcina de pătrunjel, în salate sau sub formă de suc.

Sucul de rădăcină de patrunjel se obține cu ajutorul storcătorului electric centrifugal. Se consumă cîte 50 ml (un sfert de pahar) pe zi, în combinatie cu suc de morcov.

Tratamentul activează sistemul imunitar, ajutînd organismul să lupte împotriva virusurilor hepatitice și, mai mult, are o acțiune directă de inhibare a mutiplicării acestor virusuri.

  1. Suc de cartof

Anumite substanțe din compoziția tuberculului de cartof au efecte antivirale puternice. Sucul de cartofi se obține cu ajutorul storcătorului electric centrifugal, din cartofii cu coajă, care se spală foarte bine în prealabil.

Se consumă suc de cartof (150 ml) combinat cu suc de pătrunjel (50 ml). Se bea de 2 ori pe zi această doză. Cura durează 30 de zile, cu o pauză de 10 zile, după care se poate relua. Efectele în tratarea hepatitelor (A, B, C) cronice sau acute sunt cu adevărat extraordinare.

  1. Suc de morcov

Morcovul este bogat în betacaroten (are rol în reglarea proceselor imunitare) și are efecte deosebite în tratarea bolilor ficatului: hepatite virale, hepatită cronică, insuficiență hepato-biliară. Se bea un pahar pe zi.

  1. Suc de cătină

Betacarotenul din fructele din cătină are acțiune sinergică cu interferonul. Cătină conține multe substanțe imunostimulente, folosirea sucului avînd rezultate deosebite în tratarea bolilor hepatice (hepatită, ciroză).

Se bea un pahar pe zi, iar în absența sucului proaspăt, un substituent este și siropul, din care se ia o lingură de 3-4 ori pe zi înainte de mesele principale.

  1. Suc de păpădie

Se bea un pahar pe zi. Păpădia are efecte extraordinare asupra funcțiilor hepatice. Are capaciatea de a înlătura obstrucțiile, de a stimula și ajuta ficatul să elimine toxinele din sînge.

Unele studii arată că păpădia are proprietăți antiinflamatorii și protejează împotriva măririi ficatului. Păpădia este un bun diuretic, dar nu provoacă scăderea nivelului de potasiu din organism, deoarece conținutul său ridicat de potasiu este suficient pentru a-l înlocui pe cel excretat prin urină.

Multe cazuri de hepatită au fost tratate folosind ceaiul de păpădie și o dietă corespunzătoare. Este valoros și în tratarea cirozei. Păpădia poate fi folosită și în salate.

  1. Suc de sfeclă roșie

Sfecla roșie stimulează hematopoieza (formarea de globule roșii, globule albe și trombocite), remineralizează organismul, stimulează transformarea glucozei în glicogen la nivelul ficatului. Este de folos în tratarea bolilor hepatice.

Sucul de sfeclă roșie se bea în combinație cu alte sucuri de legume (preferabil de morcov), în proporție: o parte suc de sfeclă (50ml), 2 sau 3 părți suc de morcov (100 ml sau 150 ml). Se poate adăuga puțin suc de lămîie pentru corectarea gustului.

  1. Nectar de gutui

Se face o cură cît mai lungă (ideal ar fi 1 lună și jumătate) de nectar proaspăt de gutui, din care se bea cîte un litru pe zi. Substanțele conținute de acest fruct stimulează activitatea hepatică, măresc gradat pofta de mîncare, au efecte imunostimulente.

Cercetări recente efectuate în Japonia au pus în evidență existența în coaja gutuilor a unor substanțe antivirale, care inhibă dezvoltarea microorganismelor ce declanșează hepatita de tip A, B, C.

  1. Suc de lămîie

Se bea zilnic, cu paiul, sucul de la două lămîi. Este bun activator al celulelor albe, un antiinflamator excelent și un bun descongestionant hepatic. Se folosește cu rezultate bune în tratarea icterului, congestii hepatice, insuficiență hepatică și pancreatică. Foarte eficient este și sucul de grapefruit.

Recomandări:

Atunci cînd se fa referiri la un pahar se are în vedere că acesta este echivalentul a 250 de ml. Se vor consuma produsele de care dispuneți în sezonul respectiv, nefiind obligatoriu să folosiți toate sucurile recomandate. De asemenea, nu se vor folosi toate sucurile enumerate într-o zi.

Puteți corecta gustul sucurilor prin adăugarea cîtorva picături de suc de lămîie.

În timpul curei exclusive cu sucuri, din prima zi a tratmentului, intern se vor folosi: ceaiurile, tincturile de plante, pulberile din plante, argila și/sau cărbunele vegetal.

În fiecare dimineață, timp de 7 zile se va face o clismă cu 1 litru de infuzie călduță de mușetel. După aceea se mai poate face o clismă la o săptămînă, vreme de o lună.

Sper să vă fie util acest material. Spor la treabă!

P.S. Articol inspirat de pe sanatate.bzi.ro.

Copyright © 2016. Sanchoss. Toate drepturile rezervate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s