Cîteva idei pentru vara aceasta


1017565_orig.jpg
Sursa foto: vacantadevara.com

Au mai rămas cîteva zile și luna iunie se va sfîrși. Deși se vor mai strecura cîteva zile ploioase, atît sfîrșitului lunii curente, cît și toată luna iulie, ne promite temperaturi înalte de  +25o C – +30o C. Așadar, e timpul să dăm la o parte rutina cotidiană și să ne ocupăm cu ceva interesant și captivant, într-așa mod încît să acumulăm atîtea impresii ca să ne ajungă pînă la finele anului!

În continuare vă propun cîteva idei pentru a face vara aceasta cît mai colorată și diversificată.  🙂

1. Organizați cît mai multe picnic-uri

picnic.jpg
Sursa foto: tiffanywinebar.it

Actualmente, picnic-urile sunt considerate ca fiind o activitate de modă veche, dar, sincer să fiu, cred că acestea nu sunt apreciate la justa valoare – picnic-urile presupun distracție! Așa că, înainte! Punem mîna pe coșulețul cu bunăciuni, înșfăcăm aparatul de fotografiat, cîteva jocuri de masă (cărți, șah, dame, zaruri etc.), o păturică și direct la natură

2. Deconectați-vă de la rețelele de socializare și întîlniți-vă cu prietenii

2000px-No_Facebook.svg_-1024x385.png
Sursa foto: aberez.com

Internetul este pretutindeni, Internetul este oriunde, chiar și atunci cînd ieșim la o plimbare cu prietenii nu desprindem ochii de la telefoanele mobile. Ajunge! Eu vă propun ca măcar într-o seară să vă adunați în compania prietenilor, să deonecta-ți telefoanele mobile și împreună să faceți ceva interesant, ceva ce făceați înainte cînd vă adunați, pînă ce Internetul a devenit umbra omului. Credeți-mă că creierul vostru o să spună „Mulțumesc!” pentru acest moment de recreere.

3. Vizitați cel mai apropiat bazin acvatic

maxresdefault.jpg
Sursa foto: i1os.com

Rîuleț, lac, piscină, mare – nu are importanță. Bronzați-vă pe plajă, scăldați-vă, duceți-vă la pescuit, plimbați-vă cu barca – există sute de metode de a te relaxa în apropierea unui bazin de apă, încercați măcar unul din ele vara aceasta.

4. Faceți o plimbare pe jos

family-walking.jpg
Sursa foto: redresscolumbus.wordpress.com

Vreți voi să credeți sau nu, dar aveți picioare, care de sine stătător, fără ajutorul transportului, vă pot asigura deplasarea din punctul A în punctul B. Incredibil! Nu-i așa? Însă, dacă să vorbim serios, lăsați măcar o dată automobilul la parcare și faceți o plimbare pe jos cel puțin pînă la cel mai apropiat market. Soarele împarte vitamina D gratis, nu ratați această oportunitate!

5. Încercați ceva nou

shutterstock_106755479_91909300.jpg
Sursa foto: publika.md

În copilărie, vara reprezenta unica posibilitate de a încerca ceva nou. Vîrsta, la sigur, nu constituie un impediment. Faceți ceea ce deja de mult timp visați să realizați, dar de fiecare dată găsiți cîte o scuză – săriți cu parașuta, învățați un dans nou, sărutați o femeie simpatică necunoscută / un bărbat simpatic necunoscut (principalul să nu încurcați), asamblați un edificiu din chibrituri, vizitați o plajă de nudiști, învățați-vă să respirați cu foc… Riscați!

6. Ajutați-vă buneii la muncile agricole

DSCF43541.jpg
Sursa foto: dancruceru.ro

Să-i ajutați pe cei în vîrstă este necesar nu doar vara, dar tot anul împrejur, și, sper eu, fără mine cunoașteți foarte bine despre aceasta, respectiv, cuvîntul-cheie este „grădină”. Deja a fost demonstrat că munca la pămînt are un efect benefic asupra stării fizice și spirituale a omului. Așa că, faceți o vizită la bunei și mai săpați lotul de pămînt din jurul casei – această activitate calmează, mai ales că la finele sezonului de recoltare vă veți întoarce acesă cu un sac plin cu legume delicioase. Gustos și folositor!

7. Antrenați mușchii abdomenului de 3 ori pe zi

7-sfaturi-pentru-un-abdomen-de-invidiat.jpg
Sursa foto: machomen.ro

Pentru a ajunge la formă ideală a corpului nu există perioadă mai bună decît vara. Afară este cald și însorit, un timp perfect pentru a fugări mingea pe teren sau pentru a alerga prin parc. Dar și atunci cînd afara e posomorît, cînd norii au împînzit cerul și plouă cu găleata, chiar dacă de dimineață pînă seara avem „muncă, muncă și… iarăși, muncă”, acestea nu sunt motive pentru a sta tolănit pe pat și a înota în grăsime. Niște simple exerciții pentru abdomen nu vor înlocui un atrenament complet, dar e mai bine decît nimic! Cîte zece minute de 3 ori pe zi nu vor fi în detrimentul programului vostru, iar la toamnă rezultatele vor fi vizibile.

8. Plecați în concediu

1.jpg
Sursa foto: blog.veltravel.ro

Acest punct – este evident, dar aceasta nu-i scade din importanță. Programul rigid de muncă din fiecare zi – este un izvor infinit de stres. Dacă reușiți să evadați măcar pentru o săptămînă din această rutină și să vă refugiați într-un loc relaxant, cu siguranță, veți reuși să vă încărcați cu energie și să reveniți la serviciu cu forțe noi.

9. Preparați niște frigărui

gratar-1-mai-faget-cluj-foto-facebook-2.jpg
Sursa foto: ziarulclujean.ro

E timpul să ștergeți praful de pe grătar – afară a venit vara! Anunțăm adunare generală pentru prieteni, rude, colegi de serviciu și ne deplasăm rapid la natură, să preparăm niște frigărui delicioși. Frigărui + Bere = Veselie. Apropo, într-un articol anterior v-am oferit cîteva rețete de marinată pentru frigărui.

10. Organizați o drumeție

drumetie.jpg
Sursa foto: newsbv.ro

Este o activitate despre care, în prezent, mulți au uitat, dar aceasta este o oportunitate ideală pentru a savura frumusețea naturii și a scăpa din ghearele civilizației. Amintiți-vă cînd ultima dată ați dormit sub cerul liber sau ați mîncat bucate coapte pe jăratic. E timpul să scotociți prin debara, să găsiți cortul pe care l-ați ascuns acolo și să vă îndreptați în întîmpinarea aventurilor.

11. Activați în calitate de voluntar

puneorasultau-1443628463.jpg
Sursa foto: cugetliber.ro

Niciodată nu este tîrziu să îi ajuți pe cei nevoiași. Există foarte multe modalități și oportunități de a face voluntariat în Republica Moldova. Puteți merge la un spital și să-i distrați pe copiii ce se află la tratament acolo, să donați medicamente sau produse alimentare celor săraci, să activați într-un Call-Centru, să vizitați un azil de bătrîni, să-i hrăniți pe cei fără casă, să donați haine pentru orfelinat, să aveți grijă de animalele dintr-un azil specializat etc. Totul este în mîinile noastre!

12. Stați cu prietenii la un foc de tabără

Povesti-de-tabara-la-foc-600x400.jpg
Sursa foto: dreamgeek.ro

Pentru a realiza acest punct nu neapărat nevoie să vă duceți într-o excursie la natură pe noapte. Găsiți, pe-nserat, împreună cu prietenii un locușor pitoresc, aprindeți un rug și savurați niște cîrnăciori copți la foc, bucurați-vă de căldură și de istorioarele povestite de cei prezenți. În situația dată am doar două sfaturi: străduiți-vă să nu dați foc la nimic/nimeni și nu uitați să luați cu voi o chitară.

13. Vizionați filme la un cinematograf în aer liber

festival-film-nomad-Constanta.jpg
Sursa foto: evenimente-constanta.ro

S-ar părea că perioada unor astfel de cinematografe deja a trecut, dar, credeți-mă, încă veți găsi așa locații. Fiți de acord că este o variantă mai bună decît să stai într-o sală înăbușită de căldură.

14. Duceți-vă la concerte organizate în aer liber

G0076257.jpg
Sursa foto: flycams.ro

Vară – perioada festivalurilor organizate în aer liber. Nu este obligatoriu să te buchisești în fața scenei cu mulțimea de acolo, poți să te așezi frumușel pe iarbă, puțin mai departe de aglomerație și să savurezi, în pace, sunetele muzicii.

15. Practicați tipurile de sport de vară

d3b4e3c7bd717338c6ad1621fe91d72e.jpg
Sursa foto: sporter.md

Este interesant să urmărești activitățile sportive de iarnă, dar să le practici pe cele de vară este cu mult mai interesant. Voleiul de plajă, tenisul de cîmp, fotbalul și chiar badmintonul – sunt genuri de sport ce vă vor ajută să reveniți la o formă atletică și să petreceți timpul cu prietenii într-un mod activ și interesant.

De fiecare din voi depinde cum va fi vara aceasta – una interesantă și veselă, plină de emoții pozitive și cu multe impresii de neuitat sau una posomorîtă, plictisitoare și fără amintiri. Vă rămîne doar să decideți. Totul este în mîinile voastre!!!

summer-wallpaper.jpg
Sursa foto: bitchesgottaeat.blogspot.md

Copyright © 2016. Sanchoss. Toate drepturile rezervate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s