Cum să te comporţi la piscină şi pe plajă


La-piscina-y-sus-alrededores-ha-sido-recuperado-por-656x320.jpg
Sursa foto: elclarinweb.com

În sfîrştit a venit vara… Cu regret, doar în calendar… Primele zile ale verii nu prea ne-au bucurat cu timp însorit, ba chiar a plouat de-a binelea, de ţi se părea că încă puţin şi trebuie să începi să-ţi construieşti un submarin, să-ţi încarci în el familia şi nişte „animăluşte”, să te închizi hermetic în el şi să aştepţi ca valurile să te arunce undeva, pe o stîncă de pe cealaltă parte a planetei.

Totuşi, se pare că ploile abundente şi-au luat o pauză şi sperăm că în curînd ne vom bucura de timp frumos, cu temperaturi favorabile pentru scăldat şi bronzat.

Cu siguranţă, majoritatea din noi vor alege să meargă vara aceasta pe plajele autohtone sau la piscină pentru a se relaxa şi a se deconecta de la probleme cotidiene.

Cu părere de rău, mulţi nu cunosc că atunci cînd megi la piscină trebuie să respecţi anumite reguli de bune maniere, astfel încît să te relaxezi nu doar tu, dar şi cei din jurul tău.

De aceea, vă propun cîteva reguli elementare de bune maniere pentru plajă şi piscină.

  1. Nu daţi muzica prea tare

Pe o plajă unde atmosfera este mai gălăgioasă este în regulă dacă asculţi muzica la un volum rezonabil, dar la o plajă sau piscină unde nu se aude decît zgomotul apei, muzica nu doar că-i poate deranja pe unii, ci chiar poate impiedica salvatorii să audă strigătele de ajutor. În plus, trebuie să alegeţi cu atenţie genul muzical pe care îl veţi asculta pe plajă. Unele melodii pot fi nepotrivite într-un loc frecventat de familii cu copii.

  1. Nu deranjaţi salvatorii

Deşi, aceştia pot fi singurii angajaţi prezenţi pe o plajă publică sau la piscină, salvatorii au o singură sarcină: să cerceteze cu atenţie apa ca să poate interveni prompt pentru salvarea vieţilor omeneşti. Astfel, de fiecare dată cînd cineva îi abordează cu diferite probleme, nu face decît să le distragă atenţia de la ceea ce au cu adevărat de făcut. Dacă aveţi vreo nelămurire, mai bine vă adresaţi la un salvator care şi-a terminat tura sau la un alt angajat care nu are ca obiectiv salvarea cuiva de la înec.

  1. Asumaţi-vă responsabilitatea pentru copiii voştri

Piscinele sau plajele nu sunt centre de îngrijire a copiilor. Părinţii nu doar că ar trebuie să reziste tentaţiei de a se întinde la soare ca „să tragă un pui de somn” şi să-i lase pe cei mici să-şi facă de cap, însa trebuie să-şi asume responsabilitatea şi să-i învete pe copii să înoate şi să se comporte adecvat la piscină şi pe plajă. Un copil cu vîrsta mai mică de 8 ani nu trebuie lăsat singur în apă, decît doar dacă este un înotător de excepţie.

  1. Nu lăsaţi gunoi în urma voastră

Este adevărat că mîncarea este mai gustoasă pe plajă, însă locul trebuie lăsat curat după ce aţi mîncat. Asta nu înseamnă să îngropaţi resturile în nisip. Nu doar că resturile atrag dăunătorii şi păsările, însă astfel se adună tone de gunoi pe plajă. În plus, mirosul va deveni insuportabil o dată ce atmosfera se încinge. Peste o anumită perioadă, revenind pe aceiaşi plajă, tot voi veţi fi cei care veţi suporta consecinţele, dar şi alţii vor avea de suferit de pe urma voastră.

  1. Aveţi grijă de animalele de companie

Cînd sunteţi pe plajă, gîndiţi-vă şi la ceilalţi oameni din jurul vostru şi fiţi atenţi la căţelul cu care aţi venit. Un cîine ud pe prosopul cuiva nu este deloc amuzant, ca să nu mai vorbim de unul care tocmai i-a mîncat cuiva sandwich-ul. În plus, atunci cînd vă jucaţi cu el alegeţi o zonă mai puţin aglomerată, astfel încît să nu-i deranjaţi pe cei care vor să se bronzeze. Nu uitaţă de pungile de plastic ca să puteţi curăţa locul în care s-a „uşurat” cîinele vostru. Doar nu vreţi să creaţi un cîmp presărat cu „mine biologice”? Riscaţi să călcaţi pe una din ele şi s-ar putea să „exploadeze”.

Şi nu în ultimul rînd, să nu uitaţi niciodată de respectarea regulilor de igienă personală şi a măsurilor de siguranţă. Viaţa şi sănătatea personală, precum şi a celor din jur, trebuie să fie o prioritate!

Copyright © 2016. Sanchoss. Toate drepturile rezervate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s