Era terorii sau Începutul sfîrșitului


risc_terorist_08480600

În dimineața zilei de azi, în jurul orei 09:00 (ora Moldovei), Europa a fost zdruncinată de noi atentate teroriste. De această dată ținta a fost aeroportul Zaventem din Bruxelles unde s-au produs două deflagrații puternice. Dar nenorocirile nu s-a oprit aici, căci au continuat cîteva expozii și în metroul din Bruxelles. Conform primelor estimări sunt peste 25 de morți și mai mult de 35 de răniți. Locuitorii, dar și oaspeții Bruxelles-ului sunt cuprinși de spaimă, iar orașul în aceste momente este practic paralizat și poate fi asemănat cu o cetate după invazia mercenarilor din Evul Mediu.

Cu părere de rău, constatăm că nici cele mai dezvoltate state europene nu sunt protejate de nenorociri. Aș putea spune că statele prospere sunt un magnet pentru teroriști și extremiști.

Valul terorii face ravagii prin Europa occidentală. Cetățenii europeni devin victime nu doar la simple jafuri, tîlhării și violuri ale refugiaților musulmani, dar tot mai des la atentate sinucigașe, care au ca consecință pierderea a zeci de vieți omenești. Astfel, treptat omenirea cade în ghearele fricii și paranoiei. În curînd oamenii se vor teme să iasă pe stradă și vor sta închiși prin casele lor, căci acesta și este scopul teroriștilor, de a-i face pe oameni să creadă că statul nu-i poate proteja. Iar atunci cînd omul se simte în nesiguranță, te poți aștepta la un comportament imprevizibil. Panica poate aduce încă mai multe victime decît atentatele teroriste propriu-zise. Cert este că omenirea se autodistruge. Oamenii luptă contra oamenilor. Sute de vieți sunt secerate fără sens. Am impresia că în ultimul timp mai mulți oameni mor în urma atacurilor teroriste decît în războaiele contemporane.

Totuși, nu înțeleg un vom ajunge pînă la capăt cu astfel de situații. Ce folos că suntem în era digitală, era inovațiilor, că tindem să descoperim soluții pentru tratarea bolilor incurabile, că declarăm la tot pasul despre toleranță, nediscriminare și iubire față de cei din jur, dacă pînă la urmă ne comportăm ca triburile barbare din Antichitate. Oare chiar nu putem conviețui cu toți în pace pe această planetă frumoasă? De ce trebuie să ne nimicim unii pe alții? De ce?

Multitudinea de atentate teroriste din ultimii ani și numărul enorm de victime mă face să îmi pun o singură întrebare: „Să fie oare acesta începutul sfîrșitului?”.

toomwpxtpdokbig.jpg

Copyright © 2016. Sanchoss. Toate drepturile rezervate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s